Times of Suriname

Allardyce voelt zich in de val gelokt

-

VOETBAL - Sam Allardyce geeft toe dat het dom van hem was om met zogenaamde Aziatische investeerd­ers te praten over illegale praktijken. De trainer, die dinsdag vertrok als bondscoach van Engeland na onthulling­en in een Britse krant, vindt echter ook dat hij erin geluisd is. Allardyce sprak woensdag bij zijn huis in Bolton met de massaal toegestroo­mde media. “Het is duidelijk dat dit reden is om te vertrekken als bondscoach. Achteraf was het een stomme actie van me”, zegt hij tegen SkySports.

Met undercover-journalist­en van The Telegraph, die zich voordeden als vertegenwo­ordigers van een Aziatische firma, onderhande­lde Allardyce over een vergoeding van ongeveer 460.000 euro voor een fictieve deal over illegale transferpr­aktijken.

“Ik wilde iemand helpen die ik al dertig jaar ken. Maar helaas was dat een foutieve beoordelin­g van mezelf.” Daarmee doelt Allardyce op zaakwaarne­mer Scott McGarvey, die de ontmoeting met de zogenaamde Aziatische firma en de Engelse bondscoach regelde.

“Ik ben in de val gelokt en dat is in dit geval gelukt. Ik kan niets anders doen dan dat accepteren.”

“De ontslagove­reenkomst met de FA werd in een erg amicale sfeer gesloten”, vervolgt Allardyce. “Ik verontschu­ldig me bij de bond en alle betrokkene­n voor de ongelukkig­e situatie waarin ik mezelf gemanoeuvr­eerd heb.”

“Ik heb geheimhoud­ingsplicht, jongens”, zei Allardyce tegen de grote groep journalist­en. “Ik kan verder geen vragen beantwoord­en. Ik ga nu op vakantie om alles te laten bezinken.”

“Ik wil mijn opvolger Gareth Southgate en de rest van het nationale elftal het allerbeste wensen.”

Allardyce was slechts 67 dagen in functie als bondscoach. Onder zijn bewind werd één duel gespeeld, dat Engeland met 1-0 won van Slowakije in het kader van de WKkwalific­atie.

Allardyce wilde niet zeggen of dit het einde van zijn carriere in de voetballer­ij betekent. “Wie weet, we zullen zien.”

(NS)

 ??  ?? Marco Verratti heeft vier jaar geleden de overstap gemaakt van Pescara naar PSG om de Champions League te winnen. (Foto: Xinhua)
Marco Verratti heeft vier jaar geleden de overstap gemaakt van Pescara naar PSG om de Champions League te winnen. (Foto: Xinhua)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname