Times of Suriname

Van Persie kent toekomst nog niet

-

VOETBAL - Robin van Persie begon als jonge voetballer ooit bij Excelsior en ging daarna naar Feyenoord, waar hij uiteindeli­jk zijn debuut maakte als prof. Later diende hij Arsenal en Manchester United en nu zit hij alweer ruim een jaar bij Fenerbahçe. Van tijd tot tijd wordt hij gevraagd naar zijn toekomstpl­annen en een eventuele terugkeer op de Nederlands­e velden, maar Van Persie kan nog niet zeggen hoe hij dat voor zich ziet.

In aanloop naar de wedstrijd Fenerbahçe-Feyenoord in de Europa League sprak Van Persie met Feyenoord TV. Hij geeft daarin aan dat hij pas naar bepaalde situaties kijkt wanneer die concreet worden. Hij doet dat in overleg met vrouw Bouchra en zijn kinderen. Het gehele plaatje moet kloppen: privé, voetbal en alles eromheen, zegt de topscorer aller tijden van het Nederlands­e elftal.

“Zo hebben we het de afgelopen jaren gedaan en dat bevalt me erg goed. Door de jaren heen heb ik gezien dat je je carrière niet echt kunt plannen. Je moet het nemen zoals het komt. Er komen allerlei dingen op je pad en daar ga je op in of niet. Dat is hoe ik het de laatste jaren benader. Ik sta open voor alles. Ik ben nu dertien jaar weg uit Nederland en ook dat bevalt me goed”, aldus Van Persie, die op zijn 21ste besloot Feyenoord te verruilen voor Arsenal. ‘Thuis’ is voor Van Persie niet per se Rotterdam, maar waar zijn gezin is. “Of dat nou in Engeland, Turkije of waar dan ook is. Zo staan de kinderen er ook in. Ze zijn zelfs meer Engels dan Nederlands omdat ze daar zijn opgegroeid. Er komt een moment dat zij ook een grotere zeggenscha­p krijgen over waar ze graag willen leven en zijn”, aldus de 33-jarige spits. Zijn contract in Istanbul loopt na dit seizoen sowieso nog één jaar door. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname