Times of Suriname

Rusland eerste finalist

-

ZAALVOETBA­L – Rusland heeft voor de eerste keer in zijn geschieden­is de finale van het FIFA WKFutsal-toernooi gehaald. Dinsdag in het Coliseo Ivan de Bedoutstad­ion werd de Aziatische kampioen Iran in de eerste halve finale verslagen met 4-3.

Iran was favoriet om deze wedstrijd te winnen, nadat het vijfvoudig en titelverde­diger Brazilië in de achtste finale en Paraguay in de kwartfinal­e versloeg. De eerste helft begon rommelig, maar het was Rusland dat eerst de voorsprong nam. Dmitry Lyskov maakte gretig gebruik van de rustige opbouw en spatie die hij kreeg. Hij schoot hierdoor het leder achter doelman Alireza Samimi: 1-0. Iran vocht zich terug in de wedstrijd en maakte gelijk door een fantastisc­he vrije trap van Ahmad Esmaeilpou­r. Hij schoot de bal langs de muur in het net en liet doelman Gustavo kansloos: 1-1. Rusland antwoordde direct terug, door een doelpunt van Sergey Abramov. In de tweede helft kwam Iran weer langs Rusland. Ali Hassan Zadeh scoorde: 2-2. Rusland nam secondes hierna weer de voorsprong en Iran kwam weer achter te staan. Het derde doelpunt van Rusland kwam van Vladislav Shayakhmet­ov: 3-2. Iran begon in de slotfase ook zijn doelman naar voren te sturen en dit resulteerd­e in een man meer in de aanval.

Iran trok profijt uit de situatie en trok de score voor de derde keer gelijk door een doelpunt van Mahdi Javid. Iran wilde nog meer, waardoor de doelman in de aanval bleef, maar dit werd het land fataal. Ivan Chishkala schoot vanaf zijn eigen helft de bal in een leeg doel.