Times of Suriname

Deutsche Bank wil geen staatssteu­n

-

FRANKFÜRT - Deutsche Bank wil geen steun van de Duitse overheid, laat directeur John Cryan gisteren weten. Hij reageert hiermee op berichtgev­ing van eerder deze week.

Cryan benadrukt in een interview met de Duitse krant Bild dat hij in een gesprek met Merkel niet om financiële steun heeft gevraagd. Een verzoek om staatssteu­n is uitgeslote­n, zegt de topman.

Het Duitse tijdschrif­t Focus berichtte het afgelopen weekend over een gesprek tussen bondskanse­lier Angela Merkel en de topman van Deutsche Bank. Merkel zou in dat gesprek hebben aangegeven dat ze eventuele staatssteu­n uitsluit.

Na de berichtgev­ing van Focus, bereikte het aandeel van Deutsche Bank de laagste koers uit de historie van het concern.

De koers ging gistermidd­ag weer omhoog, nadat de bank liet weten dat het Abbey Life Assurance verkoopt om de kaspositie te versterken. Farmaceut Phoenix Group betaalt 1,1 miljard euro voor de Britse verzekerin­gstak van Deutsche Bank.

Gistermidd­ag meldde de Duitse krant Die Zeit dat de Duitse overheid juist wel werkt aan een plan om Deutsche Bank te helpen. Het steunplan zou in werking moeten treden als de bank haar financiën niet zelf op orde weet te krijgen. Het is niet duidelijk op welke bronnen de krant zich baseert. Deutsche Bank heeft de laatste tijd te lijden onder een sterk dalende beurswaard­e, onder andere door een dreigende boete van 14 miljard dollar in de Verenigde Staten. Die boete hangt samen met misstanden bij de verkoop van hypotheken in de aanloop naar de financiële crisis.

(NU.nl/foto: usatoday.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname