Times of Suriname

Agent dreigt vrouw te arresteren omdat ze borstvoedi­ng geeft

-

Een vrouw geeft haar baby van een maand oud de borst in een supermarkt, maar wordt daarop aangesprok­en door een agent. Hij zei dat het niet mocht en dreigde er naar verluidt zelfs mee om haar te arresteren.

Voor Savannah Shukla was dat het sein om in actie te schieten. Ze schreef niet alleen een vlammende Facebook post, maar belde ook naar de politie om verhaal te halen. “Ik had eigenlijk net gedaan met het karwei toen die politieman op me afstapte”, klinkt het. “Hij zei dat ik me moest bedekken, anders zou iemand er aanstoot aan kunnen nemen. Ik antwoordde dat het in Georgia perfect legaal is om borstvoedi­ng te geven.” Zijn antwoord? “Je denkt dat je de wet kent, maar dat is niet zo. Als je tepel zichtbaar is, zal ik je moeten arresteren. En ik zie je tepelhof al.” Dan zal hij toch wel heel goed moeten gekeken hebben. Ik stapte kwaad weg en ben in de auto gaan uithuilen. Zulke pesterijen kunnen ervoor zorgen dat de mama’s geen borstvoedi­ng meer durven te geven in het openbaar, dat snap ik heel goed.

Maar ik stap hiermee naar zijn oversten: als hij mij zo aanpakt, zal hij dat in de toekomst nog doen. En wie weet hoeveel keer hij in het verleden al op die manier gehandeld heeft.

Haar verhaal raakte een gevoelige snaar bij sheriff John Darr. Op Facebook benadrukte hij dat Savannah volledig in haar recht was, de excuses kreeg ze er gratis bovenop. “Mijn vrouw en ik hebben zelf vier kinderen en ze hebben stuk voor stuk borstvoedi­ng gekregen. Ik begrijp dus perfect dat een vrouw haar baby wil voeden, op welke plek dan ook. En de wet verbiedt het zeker niet. We zullen erop toezien dat alle agenten voortaan de regels kennen. In naam van het hele politiekan­toor wil ik me ook verontschu­ldigen bij die vrouw.”

“Savannah heeft een klacht ingediend, dit is dan ook een heel ernstige materie. Wat er ook van komt, we gaan ervoor zorgen dat zulke voorvallen in de toekomst niet meer gebeuren”, besluit hij. De foto werd overigens genomen door een juridisch medewerkst­er, die de scène toevallig voor haar neus zag gebeuren. “Savannah was heel goed bedekt”, schreef ze. “Uit de foto blijkt dat ze een zwangersch­apsbh en een zedige jurk droeg. Ze heeft tijdens het shoppen een hongerige baby gevoed, meer heeft ze echt niet gedaan.”

(HLN/hln.be)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname