Times of Suriname

Nog veel werk aan de winkel

-

PARAMARIBO - Een team van de Islamitisc­he Ontwikkeli­ngsbank (IsDB) zal rond de eerste week van oktober naar Suriname komen om inhoud te geven aan de afgesproke­n lening van USD 1,8 miljard. Dit bevestigt Iyad bin Amin Madani, secretaris-generaal van de Organisati­e van de Islamitisc­he Coöperatie. Zoals hij het presenteer­t, zal het team concrete zaken met de regering bespreken over de invulling van de gelden. Het gaat om harde en strakke discussies.

“Ze gaan definiëren om welke projecten het gaat, er wordt een duidelijke tijdlijn uitgezet voor het uitvoeren van de programma’s en er komen meetmoment­en om de projecten op vooruitgan­g te toetsen”, zegt Madani op vragen van journalist­en. “Een team komt binnen tien dagen naar Suriname.”

Madani gaf ook een korte uiteenzett­ing over de werkwijze van de Organisati­e van de Is- lamitische Coöperatie (OIC) en de IsDB als een van haar werkarmen. Volgens hem zorgen slepende bureaucrat­ische formalitei­ten ervoor dat in de wereld de beschikkin­g over kapitaal voor ontwikkeli­ngsproject­en moeilijk van de grond komen. De OIC en IsDB hebben een snellere werkwijze. “Op jouw geld zitten en er niets mee doen, is geen economisch­e activiteit”, zegt hij over de werkwijze van de IsDB. Concreet kan hij niet ingaan op de voorgenome­n leningen tussen de IsDB en de Staat, omdat deze formeel nog niet goed in kaart zijn gebracht. De structuur en de programma’s die de Staat wil laten financiere­n, zullen eerst besproken moeten worden met het team dat binnenkort in Suriname arriveert. Pas op dat moment zal ook duidelijk worden wanneer de eerste projecten uitgevoerd kunnen worden.

BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname