Times of Suriname

Vervolg van pagina 1: Suriname blijft voordeel behalen...

-

Enkele dagen terug is de uitvoering­sovereenko­mst tussen de twee landen onderteken­d voor de bouw van het Wanicaziek­enhuis. Zhang geeft aan dat aan het einde van dit jaar de renovatiew­erkzaamhed­en aan het pand van het Ministerie van Buitenland­se Zaken af moeten zijn. Andere projecten die op stapel liggen zijn: de bouw van 1000 appartemen­ten, de installati­e van het verkeersen security monitoring­systeem in Paramaribo en het opzetten van een landbouwte­chnisch centrum. Met dit centrum wil China de expertise die het heeft op het gebied van landbouw met Suriname delen.

De ambassadeu­r zegt verder dat de culturele uitwisseli­ng tussen zijn land en het onze toeneemt. Zowel Chinese als Surinaamse kunstenaar­s hebben de afgelopen periode de mensen in beide landen kunnen boeien met prachtige culturele optredens. Zhang zegt dat over enkele weken de Surinaamse gemeenscha­p weer zal mogen genieten van wat China te bieden heeft op cultureel gebied. De ambassade zal samen met Suriname Chinese Associatio­n een Chinese Filmfestiv­al in TBLCinemas organisere­n. Verder zal er ook samengewer­kt worden met de ambassades van India en Indonesië voor het houden van een Asian night gala.

Zhang zegt dat dit jaar een bijzonder jaar is, aangezien China en Suriname al 40 jaar diplomatie­ke betrekking­en onderhoude­n. Deze betrekking is de afgelopen vier decennia gegroeid, waarbij het politieke wederzijds­e vertrouwen van de landen sterker is geworden. Zo heeft de Chinese president Xi Jinping president Desi Bouterse al drie keer ontmoet sinds 2013. Verder heeft vicepresid­ent Li Yuanchao parlements­voorzitter Jennifer Geerlings-Simons recent nog ontmoet. De bedoeling is dat Surinaamse ministers de komende maanden naar China afreizen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname