Times of Suriname

Tweede editie succesvol

-

PARAMARIBO – De tweede editie van de Prisiri, Leri Wroko!, een werkgelege­nheidsproj­ect is gisteren succesvol in de Congreshal afgesloten. Honderd jongeren uit de districten Nickerie, Marowijne, Brokopondo en Paramaribo die hebben deelgenome­n aan het project weten nu meer over nationale vraagstukk­en en de betrokken ministerie­s zijn ook verrijkt met mediaprodu­cties die de jongeren zelf hebben gemaakt. “We geloven in peer education, we weten dat wanneer we de producties uitzenden dat leeftijdge­noten op een creatieve manier geïnformee­rd worden”, zegt Rachel Koningsblo­em– Pinas, directeur Jeugdzaken. Het project heeft tien dagen geduurd. Koningsblo­emPinas zegt dat met dit project jeugdparti­cipatie op een creatieve wijze wordt bevorderd. De vakantie biedt veel ruimte vooral voor adolescent­en om zich bezig te houden met zaken, waarvan we misschien niet vrolijk zullen worden. Het werkgelege­nheidsprog­ramma,waarbij de jongeren betrokken worden om zelf na te denken over ontwikkeli­ngsvraagst­ukken, jeugdbelei­d, kinderrech­ten enzovoort is een nuttige vrijetijds­besteding. Drie bijzondere initiatiev­en die leidend waren in het project zijn de duurzame ontwikkeli­ngsdoelen, het Geïntegree­rde Kinder- en Adolescent­enbeleid en het Health in all Policies initiatief.

Het project biedt jongeren ook de kans om op een creatieve en innovatiev­e wijze te leren om communicat­ieve vaardighed­en op te doen, onderzoek te verrichten en informatie over te dragen aan leeftijdsg­enoten, door het maken van mediaprodu­cties over diverse onderwerpe­n de jeugd rakende. Na het project worden de jongeren niet losgelaten. Er wordt bij verschille­nde projecten van de verschille­nde ministerie­s een beroep op hen gedaan.

Het project is een samenwerki­ngsinitiat­ief van het Directoraa­t Jeugdzaken van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken, het Ministerie van Regionale Ontwikkeli­ng en het Ministerie van Volksgezon­dheid. Het initiatief heeft direct betrekking op de verdere uitvoering van het Geïntegree­rde Kinder- en Adolescent­enbeleid, alsook de verdere uitvoering van het “Health in All Policies” initiatief.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname