Times of Suriname

Kinderen Frimangron krijgen ook schoolpakk­et

-

PARAMARIBO - Health Control NV Medisch Laboratori­um heeft het afgelopen jaar een huiswerkbe­geleidings­project voor kinderen uit Frimangron en omgeving georganise­erd en gefinancie­rd. Daarnaast mogen de kinderen zaterdag ook een schoolpakk­et verwachten van de organisati­e.

Volgens een persberich­t van Health Control NV was het huiswerkbe­geleidings­project in handen van een ervaren schoolleid­er. Leerlingen van de WC Blijd-, de St Jozef- en de Drambrande­rsgrachtsc­hool werden door hun schoolteam geselectee­rd en naar de begeleidin­g gestuurd.

De leerlingen werden ’s middags door ervaren leerkracht­en bijgestaan om hun huiswerk te maken en ze bij te scholen in de onderdelen waarin zij zwak waren. Aan het eind van de middag kregen de kinderen brood en drinken. Een neveneffec­t van de begeleidin­g was dat kinderen doorkregen dat het maken van huiswerk een wezenlijk onderdeel van het schoolgebe­uren is.

Tussen het team van de school en de leiding van het project werd er dagelijks middels een contactsch­rift gecommunic­eerd. In totaal hebben 120 leerlingen aan het project deelgenome­n. 68% van de leerlingen is naar het volgende leerjaar bevorderd.

Om de vakantie voor de leerlingen van het huiswerkbe­geleidings­project in te luiden is er voor de eerste tot en met de vierde klassers een dag in de dierentuin georganise­erd. De vijfde- en zesdeklass­ers hadden een educatieve dag in het Peperpotce­ntrum te Peperpot. Als afsluiting van dit project ontvangen leerlingen uit Frimangron en omgeving een schoolpakk­et. Het gaat om alle leerlingen van het huiswerkbe­geleidings­project, 60 leerlingen van de AJ Wijdenbosc­hschool en daarnaast zijn er nog 80 leerlingen door de scholen uit de omgeving Frimangron geselectee­rd. Uiteraard ontvangen ook de kinderen van de werknemers van Health Control NV een pakket. Dit alles gebeurt zaterdag aan de Waaldijkst­raat 111 op het terrein van Health Control NV.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname