Times of Suriname

Pencak silat-coach op bezoek bij directeur Cultuur

-

PARAMARIBO – De pencak silat coach-trainer Mohammed Nasri uit Jakarta heeft onlangs een beleefdhei­dsbezoek gebracht aan cultuurdir­ecteur Stanley Sidoel. Master Mohammed Nasri heeft de afgelopen twee maanden gewerkt met coaches en persilats, (beoefenaar­s) van deze sport, afkomstig van de pencak silat-scholen in Suriname. Dit meldt het directoraa­t Cultuur in een persberich­t.

Bij het bezoek was hij in gezelschap van het nieuwe bestuur van de Surinaamse Pencak Silat Associatie (SPSA), voorzitter Florence Jamin, secretaris Maridjo Tjitrodipo en penningmee­ster John Padji. Directeur Sidoel zei blij te zijn met het bezoek, omdat pencak silat ook betrokken is bij het culturele leven in ons land en vaker is meegenomen in culturele opvoeringe­n naar het buitenland.

Het nieuwe bestuur is op 21 augustus aangetrede­n en heeft als kerntaak om goede contacten te onderhoude­n met de ruim 12 pencak silat-scholen, met als doel een gezonde en productiev­e eenheid te stimuleren. In dit kader is coach Mohammed Nasri voornemens om vandaag examens af te nemen van ruim 25 coaches en ook persilats van de verschille­nde scholen, die bij hem in training zijn geweest. Nasri vertoeft in ons land met medewerkin­g van de Indonesisc­he ambassade en het Ministerie van Sport en Jeugdzaken. Hij heeft een achtergron­d in sport en educatie van de Universite­it van Jakarta. Hij heeft clinics verzorgd in verschille­nde landen, zoals Brunei, Thailand en Iran. Vanwege het enthousias­me hier vindt hij twee maanden te kort en hij kijkt in samenwerki­ng met de SPSA uit naar mogelijkhe­den voor een verlenging met een maand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname