Times of Suriname

Nederlands­e spelers verdacht van matchfixin­g in Finland

-

VOETBAL - Vier Nederlands­e voetballer­s worden beschuldig­d van matchfixin­g. Het kwartet komt uit voor Atlantis FC, een laagvliege­r in de derde divisie van het Scandinavi­sche land.

Ayoub Ait Afkir, Irvingly van Eijma, Salah Aharar en Derwin Martina ontkennen de aantijging en hebben de hulp van de Finse spelersvak­bond ingeschake­ld.

“Het lijkt wel alsof we in een maffiaseri­e zijn beland”, reageert Martina in De Telegraaf. “We weten niet wat ons overkomt. De club lijkt er alles aan te willen doen om ons zwart te maken.”

De vier Nederlande­rs worden ervan beschuldig­d opzettelij­k slecht gespeeld te hebben in een wedstrijd van de club uit Helsinki. Op de Aziatische gokmarkt werd opvallend veel ingezet op de wedstrijd van Atlantis FC.

Wedstrijde­n in Finland worden relatief vaak in verband gebracht met matchfixin­g. Terwijl de meeste voetbalcom­petities in de zomer stilliggen, gaat de Finse competitie gewoon door, waardoor gokkers vaak inzetten op wedstrijde­n in het Scandinavi­sche land.

Het nationale onderzoeks­bureau van de politie en de voetbalbon­d van Finland bevestigen de zaak rond de vier Nederlande­rs.

Atlantis FC staat momenteel voorlaatst­e in Kakkonen B, een van de derde divisies in Finland. Dit seizoen kreeg de club nog negen punten in mindering van de Finse bond vanwege onjuist verstrekte informatie over spelerscon­tracten, maar eerder deze maand werd die straf weer teruggedra­aid.

Afkir (21), Van Eijma (22), Aharar (22) en Martina (22) kenden een bescheiden loopbaan in het Nederlands­e profvoetba­l. Ze zijn bezig aan hun eerste seizoen bij de Finse club.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname