Times of Suriname

Hasselbain­k in gesprek met QPR na beschuldig­ingen

-

VOETBAL - Trainer Jimmy Floyd Hasselbain­k van Queens Park Rangers heeft gisterocht­end een gesprek gehad met de clubleidin­g. De coach wordt beschuldig­d van het aannemen van smeergeld. De Britse krant Daily Telegraph maakte woensdagav­ond bekend dat de voormalig spits van het Nederlands elftal geld zou willen aannemen om ambassadeu­r te worden van een bedrijf dat spelers begeleidt. Hij zou dan geld kunnen verdienen aan transfers. Hasselbain­k ontkende dat direct. “Er is mij gevraagd om voor een bepaald bedrag een speech te geven”, verklaarde hij. “Daar zie ik niets verkeerds in. Ik heb ook geen tegenbelof­ten gemaakt. Ik heb QPR ook niet gevraagd om spelers te halen, die zogezegd bij hen onder contract zouden staan.” De clubleidin­g van QPR sprak direct het vertrouwen uit in de coach, maar besloot gisteren toch met Hasselbain­k in gesprek te gaan.

Het gesprek met directeur Lee Hoos en voetbaldir­ecteur Les Ferdinand is onderdeel van het diepgraven­de onderzoek dat de Londense club woensdag aankondigd­e. De club wil bovendien al het ruwe beeldmater­iaal van het interview bekijken en een volledige transcript­ie daarvan krijgen. QPR hoopt alles zo snel mogelijk af te kunnen handelen. Na de ontmoeting tussen Hasselbain­k en de clubleidin­g zijn ook de spelers bijgepraat, zo staat in een verklaring. Hasselbain­k en zijn staf bereiden zich normaal voor op de komende wedstrijd tegen Fulham in de Championsh­ip, meldt QPR.

Eerder werd de Engelse bondscoach Sam Allardyce in verlegenhe­id gebracht door undercover­journalist­en. Zijn uitlatinge­n hebben hem inmiddels na één interland zijn baan gekost.

Inmiddels is een tweede persoon zijn baan kwijt door de smeergelda­ffaire. Tommy Wright, de assistent-trainer van Barnsley, is door de club ontslagen. Op beelden was te zien dat hij 5000 pond aannam van undercover­journalist­en. In ruil daarvoor beloofde hij spelers van de fictieve investerin­gsmaatscha­ppij naar zijn club te halen.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname