Times of Suriname

Celta de Vigo pas laat langs Panathinai­kos

-

VOETBAL - Celta de Vigo is na twee speelronde­n de nummer twee in Groep G van de Europa League. De Galiciërs waren donderdaga­vond met 2-0 te sterk voor Panathinai­kos en hebben nu vier punten uit twee duels. John Guidetti en Daniel Wass verzorgden in de laatste zes minuten de doelpunten. Celta kwam in het seizoen 2006/07 in de UEFA Cup voor het laatst uit in Europees verband en leed toen maar één nederlaag in Balaídos. Het team van trainer Eduardo Berizzo bleef ook dit keer tegen Panathinai­kos overeind, maar de bezoekers kregen wel degelijk kansen. Doelman Sergio Álvarez verrichtte voor rust een dubbele redding en hield zo onder anderen Victor Ibarbo van scoren af. Er werd ook nog een Grieks doelpunt afgekeurd. Aan de andere kant probeerde Guidetti er wat van te maken, maar echt gevaarlijk werd de Zweed niet. In de tweede helft gebeurde er opnieuw niet veel. Guidetti schreeuwde na een uur tevergeefs om een strafschop en aan de andere kant werd Marcus Berg een klein kwartier later gevaarlijk. Het duel leek vervolgens af te stevenen op een doelpuntlo­ze eindstand, maar in de laatste zes minuten werd er nog twee keer gescoord. Guidetti tikte binnen na een voorzet van Wass en diezelfde Wass maakte er later 2-0 van. (VZ)