Times of Suriname

Feyenoord verliest

-

VOETBAL - Er is donderdag een einde gekomen aan de zegereeks van Feyenoord. De Rotterdamm­ers verloren in Turkije met 1-0 van het Nederlands getinte Fenerbahçe. Dirk Kuyt ging pijnlijk in de fout bij de enige treffer. Jeremain Lens snoepte Kuyt de bal af en Emenike kon als laatste station van de aanval de bal binnentikk­en. De Rotterdamm­ers keken hierdoor na zeventien minuten tegen een onnodige achterstan­d aan. Beide ploegen waren tamelijk aftastend aan het duel begonnen en op grote kansen was het publiek nog niet getrakteer­d. In de eerste helft kon Feyenoord geen moment bekoren. De koploper uit de eredivisie liet helemaal niets zien. Sterker nog: de Rotterdamm­ers schoten niet een keer op het vijandige doel. Kuyt had zijn fout een paar minuten na rust kunnen herstellen. De aanvaller reageerde attent op een onhandige terugspeel­bal. De aanvoerder van Feyenoord had alleen de pech dat doelman Volkan Demirel net op de juiste plek lag.

De Rotterdamm­ers waren ook na rust zeker niet de bovenligge­nde partij en beleefden enkele hachelijke situaties voor het doel van Brad Jones. Dick Advocaat moest vanaf de zijlijn lijdzaam toezien dat zijn spelers de trekker maar niet overhaalde­n. Omdat de Turken het karwei maar niet afmaakten, bleef Feyenoord in de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd had Nicolai Jørgensen dé kans op 1-1. Hij lepelde de bal over Demirel, maar zag dat zijn inzet net voor de doellijn werd weggewerkt. Feyenoord kwam niet meer tot een slotoffens­ief, waardoor de nederlaag niet meer kon worden afgewend.

Manchester United-Zorya: 1-0, Astana-Young Boys: 0-0, Olympiacos-Apoel Nicosia: 0-1, Qabala-Mainz 05: 2-3, Saint-Etienne-Anderlecht: 1-1, Dundalk-Maccabi Tel Aviv: 1-0 en Zenit St. Petersburg-AZ: 5-0.