Times of Suriname

Suriname heeft positief record tegen Jamaica en Guyana

-

VOETBAL – De nationale selectie van Suriname komt woensdag in actie tegen Jamaica op Jamaica in verband met de derde ronde van de Caribische Kampioensc­happen in poule 1. Volgende week zaterdag krijgt Natio bezoek van Guyana in het André Kamperveen­stadion. Suriname speelde tussen 1961 en 2011 zes keer tegen Jamaica en tussen 2000 en 2016 is het land twaalf keer in actie gekomen tegen Guyana. Suriname heeft tegen beide landen een positief record.

Van de zes wedstrijde­n tegen Jamaica won Suriname drie keer. De eerste drie wedstrijde­n werden gewonnen met 5-0, 5-3 en 3-1. Hierna wonnen de Jamaicanen twee keer met een score van 1-0 en de laatste wedstrijd eindigde 2-2 gelijk. Jamaica staat momenteel op de 80ste plaats op de wereldrang­lijst, terwijl Suriname de 175ste plaats bezet. Tegen Guyana wist Suriname van de twaalf wedstrijde­n sinds 2000 zes keer te winnen. De Guyanezen wonnen vijf keer en een keer werd gelijkgesp­eeld. De grootste overwinnin­g voor Suriname was 5-1 op 3 maart 2009. De Guyanezen wisten op 6 september 2006 met 5-0 te winnen van Suriname. Guyana staat op de wereldrang­lijst (118de plaats) ook hoger dan Suriname.

Deze ronde kent vier poules en alleen de winnaars van elke poule zullen zich plaatsen voor de volgende ronde van de Caribische Kampioensc­happen. Deze vier zullen ook zeker zijn van een plaats in de Gold Cup. De drie beste nummers twee spelen tegen elkaar in de play-offs voor een plaats in de Gold Cup. De winnaar van deze play-off zal twee wedstrijde­n, op uit en thuisbasis, spelen tegen een land in Midden-Amerika. De winnaar uit dit tweeluik zal ook naar het Gold Cuptoernoo­i gaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname