Times of Suriname

Dode en tientallen gewonden bij treinongel­uk station New Jersey

-

NEW JERSEY - Een passagiers­trein is gisteren ontspoord bij aankomst op het station van Hoboken in de Amerikaans­e staat New Jersey. Daarbij zouden meer dan honderd mensen gewond zijn geraakt en zeker één persoon is overleden.

Een woordvoerd­er van de hulpdienst­en in New Jersey meldt aan ABC News dat er meer dan honderd mensen gewond zijn geraakt, onder wie ook enkele zwaargewon­den. Zeker een persoon is om het leven gekomen, maar enkele media, zoals NBC melden nog twee doden. Er zitten mogelijk ook nog passagiers klem in de trein.

Op foto’s op het internet is te zien dat de trein veel schade heeft aangericht aan het station. Een deel van het dak is ingestort nadat een deel van de trein door de klap op het perron schoot. De voorste wagon raakte een muur en reed het station binnen. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het ongeval is, maar meerdere reizigers melden dat de trein bij aankomst op het station weinig vaart minderde en doorschoot.

Bij het station waren naast ambulancem­edewerkers en brandweerl­ieden ook reddingswe­rkers aanwezig om te zoeken naar slachtoffe­rs die zich mogelijk onder het puin bevinden. Het treinverke­er van en naar Hoboken is stilgelegd. Hoboken is een stad waar veel mensen wonen die naar New York reizen voor hun werk. De stad kijkt uit op New York. Ongeveer 50.000 mensen maken per dag gebruik van het station in Hoboken. (Nu.nl)

 ??  ?? Er wordt hulp verleend op de plek van het ongeluk. Op deze plek ontspoorde gisteren een passagiers­trein.
Er wordt hulp verleend op de plek van het ongeluk. Op deze plek ontspoorde gisteren een passagiers­trein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname