Times of Suriname

Meer kleding bij Hema

-

AMSTERDAM - Hema heeft zijn verlies afgelopen kwartaal verder teruggebra­cht. De winkelkete­n slaagde er in beter te presteren, onder meer door besparinge­n op inkoop. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar ging er vooral meer kleding over de toonbank.

Onder de streep kwam Hema 9,6 miljoen euro tekort, tegen 19 miljoen euro in het tweede kwartaal vorig jaar. De omzet groeide met 3,9 procent tot bijna 278 miljoen euro. In winkels die al langer dan een jaar open waren werd aan de kassa’s 2,6 procent meer afgerekend.

HEMA wist zijn financiële resultaten vorig jaar al flink te verbeteren. Het lijkt erop dat de keten die stijgende lijn dit jaar verder doorzet. Het leeuwendee­l van de verkopen van HEMA vindt nog altijd plaats in Nederland, maar internatio­naal timmert het bedrijf ook steeds meer aan de weg. Zo opende HEMA in het tweede kwartaal winkels in Parijs, Londen en Barcelona. De kledingver­kopen brachten ruim 12 procent meer op. Die plus was gunstig voor de margeontwi­kkeling. Huishoudel­ijke artikelen en persoonlij­ke verzorging­sproducten waren goed voor 2,9 procent meer omzet. De foodomzet daalde anderzijds met dik 3 procent, doordat er minder promotione­le acties waren en Hema nu sterker inzet op het vermindere­n van verspillin­g.

Topman Tjeerd Jegen is tevreden over de omzet- en margeontwi­kkeling. Volgens hem ligt HEMA op koers met de uitvoer van zijn strategisc­he plannen. Zo wordt in Nederland een nieuwe indeling van de schappen uitgetest. Ook zijn in alle landen waar HEMA zit de webwinkels vernieuwd om klanten meer te verleiden tot het doen van aankopen via het internet. (De Telegraaf/foto: numrush.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname