Times of Suriname

PepsiCo boekt hogere winst

-

NEW YORK - PepsiCo heeft in het afgelopen kwartaal een hogere winst behaald, ondanks een fractionee­l lagere omzet. Dit maakte de Amerikaans­e frisdrankg­igant gisteren voorbeurs bekend.

“We zijn tevreden met onze resultaten in het derde kwartaal en in het hele jaar tot nu toe”, zei CEO Indra Nooyi. “Op basis hiervan en de outlook voor het vierde kwartaal, verhogen we onze outlook voor de verwachte groei van de winst per aandeel bij constante wisselkoer­sen in heel het jaar.” PepsiCo mikt voor heel het boekjaar nu op een winst van 4,78 dollar per aandeel. In juli rekende het concern nog op een winst per aandeel bij constante wisselkoer­sen van 4,71 dollar, wat destijds ook al een opwaartse bijstellin­g betekende. In 2015 stond er een winst per aandeel van 4,57 dollar in de boeken. In het derde kwartaal steeg de operatione­le winst van de producent van merken als Pepsi en Lays van 1,42 miljard naar 2,82 miljard dollar, terwijl er onder de streep een nettowinst restte van 2,0 miljard dollar, tegenover 533 miljoen dollar een jaar eerder. De winst per aandeel steeg van 0,36 naar 1,37 dollar.

De winststijg­ing was deels te danken aan het feit dat in het derde kwartaal van boekjaar 2015 nog een afschrijvi­ng moest worden genomen vanwege de waardedali­ng van de Venezolaan­se bolivar. De omzet daalde in het afgelopen kwartaal met 1,9 procent op jaarbasis, van 16,3 miljard naar 16,0 miljard dollar. Negatieve wisselkoer­sen drukten met 3 procent op de omzet in het afgelopen kwartaal. In de elektronis­che handel noteerde het aandeel PepsiCo gisteren 2,6 procent in de plus op 110,20 dollar.

(Beursduive­l/foto: sec.gov)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname