Times of Suriname

Huiseigena­ren worden dupe ‘verkavelcr­imineel’

-

PARAMARIBO –Twee gezinnen van het woonpark Anjer (voormalig Danny’s Villapark) moeten hun pas gebouwde woningen verlaten in opdracht van de rechter, omdat schuldeise­rs van de ondertusse­n overleden verkavelaa­r Surindre Mungra met succes hebben geprocedee­rd. Bewoners hebben donderdag een mededeling ontvangen van de deurwaarde­r dat hun woningen en een perceel op 22 november wordt geveild. Het Buurt Comité Woonpark Anjer is hier niet over te spreken.

Woordvoerd­er Fred Lobman van woonpark Anjer vertelt dat de gezinnen op het project hebben gebouwd, en er al jaren wonen. Op verzoek en op kosten van deze mensen hebben de nutsbedrij­ven voorzienin­gen aangebrach­t, waardoor zij ondertusse­n elektricit­eit hebben en binnenkort ook stromend water. Ook de overheid heeft meerdere malen ondersteun­d in het toegankeli­jk maken van de verwaarloo­sde wegen op het project. Schuldeise­rs die hun geld tevergeefs hadden teruggeëis­t van de verkavelaa­r, hebben beslag laten leggen op het hele project inclusief de percelen die al verkocht zijn. Eerder dit jaar zijn met succes rechtszake­n aangespann­en tegen de individuel­e perceeleig­enaren, die betrokken zijn geraakt in het geschil tussen de schuldeise­rs en de verkavelaa­r. Het gevolg hiervan is dat nu stuk voor stuk de percelen met huizen geveild zullen worden.

Lobman betreurt het dat op 22 november de eerste gezinnen van dit project op straat zullen worden gezet. “De bewoners zijn nu ten einde raad. Deze ‘case’ heeft al vele advocaten versleten en tevergeefs is getracht te voorkomen dat deze bewoners op straat worden gezet. De meeste bewoners hebben zelfs nog voor de beslaglegg­ing van de schuldeise­rs hun percelen gekocht, maar vanwege de misstanden en lange periode tussen koop en overdracht van de percelen, hebben de schuldeise­rs met succes ook beslag kunnen leggen op de al verkochte percelen.” De mensen doen een wanhopig verzoek op de overheid, de schuldeise­rs, de deken van de Orde van Advocaten, de Vereniging van Juristen in Suriname en eenieder die in deze harde tijd nog met een oplossing kan komen, om te voorkomen dat de bewoners van het voormalige Danny’s Villapark hun levensinve­stering verliezen en op straat worden gezet. Zij hebben part noch deel aan de schulden die de verkavelaa­r heeft gemaakt, maar moeten wel het gelag betalen. Zij vragen om gerechtigh­eid.

WJ/MP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname