Times of Suriname

Vierde editie Fashion week goed afgesloten

-

PARAMARIBO – De vierde editie van Fashion week Suriname die de afgelopen week werd gehouden, is gisteren afgesloten met een laatste activiteit in Courtyard by Marriot. “We kunnen weer spreken van een succes dit jaar. De opkomst was redelijk en er zijn velen die belangstel­ling hebben getoond voor de vele modeshows van de ontwerpers die dit jaar hebben meegedaan”, zegt Helio Phoeli, de creative director van Suriname ’ N Style, de organisati­e achter Fashion week Suriname.

Dit jaar deden 22 ontwerpers mee aan de Fashion week afkomstig uit Suriname, Guyana, Frans-Guyana, Sint Lucia en Trinidad & Tobago. Tijdens de Fashion week werden onder andere kleding, tassen en sieraden geshowd. Alle ontwerpstu­kken die gedurende de week zijn geshowd werden gisteren, tijdens de laatste activiteit, te koop aangeboden aan het publiek. Geïnteress­eerden konden naar het hotel gaan voor de laatste activiteit en de geshowde stukken waarin zij geïnteress­eerd waren, aanschaffe­n.

“Fashion week Suriname is de grootste fashion event van Suriname, waarbij niet alleen Surinaamse ontwerpers en modellen meedoen, maar ook internatio­nale ontwerpers. Het wordt een keer per jaar georganise­erd en we merken dat er vraag is naar meer fashion-activiteit­en. Wij hebben daarom besloten om verspreid over het komend jaar enkele kleine fashion events te organisere­n. Suriname is nu ook fashion-bewuster en we merken dat steeds meer mensen belangstel­ling tonen voor de fashion wereld in Suriname en daarbuiten”, stelt Phoeli. De organisati­e Suriname ’ N Style wil volgens hem daarom een netwerk opzetten, waarbij iedereen die iets te maken heeft met fashion bij elkaar kan worden gebracht en op die manier met elkaar in contact treden. “Ons doel is om de fashion-industrie in Suriname op een hoger niveau te tillen. Modellen, ontwerpers en alle andere fashion-gerelateer­den kunnen altijd bij ons terecht voor hulp of ondersteun­ing”, zegt Phoeli.

Phoeli vertelt dat het werk van Surinaamse ontwerpers nu ook wordt gekend in het buitenland. “Er is vraag naar Surinaamse ontwerpers in het buitenland. Enkele Surinaamse ontwerpers hebben meegedaan met fashionact­iviteiten in onder andere Frans-Guyana en Guyana en ze scoren altijd goed. Ze zijn altijd de beste en men begint hun werk nu ook te kennen, internatio­naal. In november gaan er ontwerpers van Suriname naar Frans-Guyana. Enkele van de Surinaamse modellen die meedoen, worden internatio­naal ook gevraagd. Er zijn in totaal 60 modellen die dit jaar hebben meegedaan en deze waren afkomstig uit Suriname, Guyana, Frans Guyana en Trinidad. Enkele Surinaamse modellen zijn ook afgevaardi­gd om mee te doen aan de Caribbean next top model en ze worden ook regelmatig gevraagd in het buitenland waaronder Guyana en Frans-Guyana”, vertelt Phoeli.

De Fashion week Suriname werd dit jaar onder andere gesponsord door Rudisa Holdingmaa­tschappij NV, Rudisa Motors, Rudisa Agencies, Courtyard by Marriot, Compa Internatio­nal, Sylvanis beauty Institute, Mona Lisa opleiding voor haar en make-up, BusyB, PPS en Creativity on point.

 ??  ?? Modellen op de catwalk tonen zaterdag in de Congreshal de meest recente ontwerpen van verschille­nde modeontwer­pers uit verschille­nde landen tijdens Fashion week Suriname.
Modellen op de catwalk tonen zaterdag in de Congreshal de meest recente ontwerpen van verschille­nde modeontwer­pers uit verschille­nde landen tijdens Fashion week Suriname.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname