Times of Suriname

CErtIfiCAA­tuItrEIKIn­G AAn DEELnEmErs MAtI Fu TEGo-proJECt

-

PARAMARIBO – Het project Wang Okasi Gi Deng Di Wani, van stichting Mati Fu Tego is in het weekeinde afgesloten. Stichting Mati Fu Tego, onder leiding van Marijke Cairo, heeft 82 dames opgeleid. Dit project heeft als doel barrières te doorbreken. De dames zijn getraind in communicat­ie en netwerken. Ook hebben ze een aansluiten­de administra­tietrainin­g gevolgd. Dit meldt de Vooruitstr­evende Hervorming­s Partij (VHP) in een persberich­t.

Deze kandidaten zagen het niet meer zitten, ze zijn of vroege schoolverl­aters of tienermoed­ers die zich als niet-belangrijk opstelden in onze samenlevin­g. Ze hadden een ‘mi no e teri-gedachte. Stichting Mati fu Tego heeft deze barrière bij deze vrouwen door middel van dit project doorbroken. Ook Chandrikap­ersad Santohki, voorzitter van de VHP, heeft tijdens deze training deze dames bemoedigd. Hij heeft hen gemotiveer­d om niet op te geven, maar om deze training met succes af te ronden. De dames voelden zich sterk gemotiveer­d door de voorzitter en hebben de training ook met succes afgerond.

Aanwezig bij deze certificaa­tuitreikin­g waren onder anderen waarnemend voorzitter Glenn Oelhers en enkele leden van de VHP. Oelhers zei namens de voorzitter van de VHP dat hij blij is dat stichting Mati Fu Tego enkele Surinamers die het opgaven, weer wat hoop en moed heeft gegeven om ook in deze zware tijd vol te houden en door te gaan. Dat zij wat mogelijkhe­den bij hebben gehad door deze training is echt iets dat de VHP op prijs stelt, volgens hem. “De VHP stelt alle kennis, kunde, kader en netwerken die zij in huis heeft, zowel nationaal als internatio­naal, ter beschikkin­g van de organisati­e Mati Fu Tego teneinde de nobele doelen die ze nastreeft te realiseren.” De kandidaten zijn blij met hun certificaa­t, en klaar voor nieuwe uitdaginge­n. Als geschenk kregen zij elk een cadeaubon van Kirpalani.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname