Times of Suriname

Twentse derby kent geen winnaar

-

VOETBAL - De Twentse derby is op Almelose bodem voor de vijfde keer in een gelijkspel geëindigd. FC Twente leek in de beginfase op weg naar een overwinnin­g en kwam kort voor rust zelfs op voorsprong. Heracles Almelo herstelde zich echter razendsnel en trok de stand binnen twee minuten weer recht. In een wedstrijd die na rust op en neer golfde bleef het bij 1-1. De thuisploeg stijgt door het punt tot net boven de degradatie­streep, terwijl Twente de zevende plaats in handen houdt. Twente nam op vijandelij­k gebied meteen het initiatief en zag Enes Ünal na een kwartier spelen net een teenlengte tekortkome­n om een vrije trap van Yaw Yeboah tot doelpunt te promoveren. Jaroslav Navrátil leek daarna aan de andere kant op weg naar een doelpunt, maar hij werd door Peet Bijen net op tijd van de bal gelopen. Mateusz Klich nam ook maar eens het doel van Bram Castro onder vuur. Zijn schot werd door Tim Breukers echter zodanig van richting veranderd dat de bal net langs de paal vloog. De wedstrijd golfde in de eerste helft dus op en neer en kwam vlak voor rust helemaal tot ontbrandin­g. Enes schoot een vrije trap tegen de hand van Mike te Wierik, waarna Klich aan mocht leggen voor een strafschop. De Pool bleef rustig en stuurde Castro beheerst de verkeerde hoek in. Heracles liet het daar echter niet bij zitten en kwam na twee minuten alweer langszij: Brandley Kuwas slingerde de bal perfect voor, waarna Samuel Armenteros zijn hoofd tegen het leer zette voor de 1-1. Na rust was het Heracles dat in eerste instantie voor het meeste gevaar zorgde: Joey Pelupessy kreeg de bal aan de voeten na een goede aanval via Kuwas en Armenteros en schoot die net langs de kruising. Twente liet zich echter ook nog zien via debutant Dylan Seys, die Castro tot het uiterste dwong. De streekriva­len gingen in de slotfase beiden nog nadrukkeli­jk op zoek naar een overwinnin­g, maar kwamen, ondanks een grote kans voor Twentenaar Fredrik Jensen, niet meer tot scoren. (VZ)

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd Heerenveen tegen PSV. (Foto: Nusport)
Een spelmoment uit de wedstrijd Heerenveen tegen PSV. (Foto: Nusport)