Times of Suriname

Wenger blij met ontwikkeli­ng van ‘koopje’

-

VOETBAL - Laurent Koscielny is sinds 2010 speler van Arsenal en heeft zich onder manager Arsène Wenger weten te ontwikkele­n tot een speler van wereldklas­se. Zes jaar nadat Arsenal 12,5 miljoen euro op tafel legde bij FC Lorient, mag Koscielny zich aanvoerder van the Gunners noemen. De Franse verdediger is één van de vele voorbeelde­n die als kleine speler bij Arsenal kwam en uitgroeide tot een topspeler.

Wenger haalde in de afgelopen twintig jaar veel talentvoll­e spelers voor relatief weinig geld naar Londen en zag ze uitgroeien tot toppers. Patrick Vieira, Emmanuel Petit, Thierry Henry en Robin van Persie zijn de beste voorbeelde­n. “Eén van mijn taken als manager is het geven van kansen aan mensen die het verdienen”, zei Wenger in aanloop naar het duel van zondag met Burnley. “Dat is mooi. Ik kan het leven van mensen op een positieve manier beïnvloede­n.”

Wenger heeft altijd in Koscielny geloofd, in tegenstell­ing tot de verdediger zelf. “Hij geloofde lang niet in zijn eigen kunnen. Bij Guingamp slaagde hij niet. Ze speelden in de tweede divisie en degradeerd­en naar de derde divisie. Om uiteindeli­jk uit te groeien tot Frans internatio­nal, moet je wel geloven in je eigen potentieel. Hij was altijd erg ingetogen. Nu is hij wat meer uit zijn schulp gekropen. Hij heeft het verleden achter zich gelaten.” Afgelopen zomer kreeg Koscielny bij Arsenal een nieuw maatje in het hart van de verdedigin­g. Shkodran Mustafi werd overgenome­n van Valencia. “Koscielny is de aanvoerder, maar Mustafi is van nature een leider. Ik vond het verrassend om te zien hoe snel hij in het team integreerd­e en hoe snel zij een succesvol duo zijn geworden. Hij is enorm gefocust. Wat dat betreft, is hij een typische Duitser. Hij doet zijn werk goed en zegt waar het op staat. Je hoort hem veel in de kleedkamer”, aldus Wenger over Mustafi. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname