Times of Suriname

Cavani schiet PSG langs Bordeaux

- Thiago Motta (r) van PSG probeert de bal te controlere­n, terwijl hij in de gaten wordt gehouden door een verdediger. (Foto: Xinhua)

VOETBAL - Edinson Cavani heeft zaterdag weer eens laten zien hoe belangrijk hij is voor Paris Saint-Germain. De aanvaller had een belangrijk aandeel in de overwinnin­g op Bordeaux.

Cavani had niet veel tijd nodig om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Binnen drie minuten was het raak toen de Uruguyaan op aangeven van Ángel Di María Bordeauxdo­elman Alphonse Areola verschalkt­e. Met het hoofd verlengde Cavani de voorzet van zijn teamgenoot knap in de verre hoek. Hiermee kende PSG een droomstart en leek het er al snel op dat de ploeg de nederlaag van een week geleden weg zou spoelen. Zeker toen het na een half uur spelen op 2-0 kwam. Opnieuw was het Cavani die het net wist te vinden toen hij Areola verraste met een hakbal.

Na een fraaie aanval van de thuisploeg werd Cavani gevonden als eindstatio­n. De aanvaller maakte zich goed los van zijn tegenstand­er en verlengde de bal vervolgens met zijn hak in de verre hoek. Zo zat PSG al vroeg in de wedstrijd op rozen en leek het een makkelijke middag te worden voor de ploeg van Unai Emery. Bordeaux slaagde er niet in om PSG in gevaar te brengen en het was wachten op de 3-0. Daar leek het ook op toen Di María een kwartier voor tijd het net wist te vinden, maar de treffer van de Argentijn werd geannuleer­d wegens buitenspel. Hierdoor bleef het bij 2-0 en Cavani mocht zich de man van de wedstrijd noemen.

(Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname