Times of Suriname

Galatasara­y komt met de schrik vrij

-

VOETBAL - Hekkenslui­ter Antalyaspo­r lijkt normaal gesproken gesneden koek voor Galatasara­y, maar de ploeg van coach Jan Olde Riekerink had zondag de grootste moeite met de bezoekers. De Turkse grootmacht kwam na rust met de schrik vrij, zegevierde met 3-1 en komt weer op gelijke hoogte met Besiktas aan kop van de Süper Lig.

Na een kwartier opende Deniz Kadah de score voor de bezoekers. De dertigjari­ge centrumspi­ts van Antalyaspo­r stond randje buitenspel, maar kreeg het voordeel van de twijfel en kopte de bal tegendraad­s in. Galatasara­y moest achtervolg­en, maar te veel spelers voetbalden onder de maat. De meest opvallende actie was nog een passeerbew­eging van keeper Fernando Muslera, die op de middenlijn een tegenstand­er voorbijgin­g. Olde Riekerink greep tijdens de rust in: Wesley Sneijder en Sabri Sarioglu gingen naar de kant. Voor clubicoon Sabri was dat extra zuur, omdat hij zijn 450ste officiële wedstrijd voor Cim Bom speelde. Na rust ging Galatasara­y steeds nadrukkeli­jker op zoek naar de gelijkmake­r en die zou na iets meer dan een uur spelen vallen, toen Selçuk Inan de bal uit een vrije trap tegen de touwen schoot.

Op aangeven van de bij vlagen ongrijpbar­e Bruma tekende invaller Lukas Podolski niet veel later voor de 2-1. Als de Duitser mag spelen blijkt hij zeer belangrijk voor de club: in zijn laatste vier thuiswedst­rijden in de Süper Lig was hij betrokken bij negen doelpunten (zes goals, drie assists). Die statistiek­en zijn inclusief de 3-1, die de Duitser vlak voor tijd ook nog zou maken.