Times of Suriname

Ajax wint nipt

-

VOETBAL - Ajax wist zondag goede zaken te doen tegen FC Utrecht. Het ging moeizaam voor de ploeg van Peter Bosz, maar er werd wel gewonnen met 3-2. Wedstrijde­n tussen Ajax en FC Utrecht worden vrijwel altijd op het scherpst van de snede gespeeld, maar de Domstedeli­ngen hebben hun draai dit seizoen nog niet gevonden. Vorige week werd pas de eerste overwinnin­g geboekt en de ploeg ging direct op jacht om die lijn door te trekken: een schot van Yassin Ayoub was het eerste wapenfeit van de wedstrijd. Het balbezit was vervolgens voor Ajax, maar FC Utrecht stond verdedigen­d goed en gaf geen ruimte weg.

Er gebeurde niet veel, tot de bezoekers uit het niets op voorsprong kwamen. Kevin Conboy stond vrij, klom hoog en verschalkt­e Ajax-keeper André Onana met een uitstekend­e kopbal. Ajax ging direct in de achtervolg­ing, ware het niet dat de grootste kansen voor de bezoekers waren. Tot tweemaal toe wist Richairo Zivkovic, door Ajax verhuurd aan FC Utrecht, zijn eigenlijke broodheer geen pijn te doen. Aan de andere kant waren Amin Younes (actie en schot) en Hakim Ziyech (heerlijke vrije trap) nog dicht bij een treffer, maar keeper Robbin Ruiter verrichtte uitstekend­e reddingen. FC Utrecht haalde zonder schade de rust, maar direct na de pauze ging het helemaal mis. Ramon Leeuwin raakte de bal helemaal verkeerd bij een voorzet van Younes en tot zijn afgrijzen zag Leeuwin dat hij zijn eigen keeper had gepasseerd: 1-1. Het eigen doelpunt was het sein voor Ajax om het tempo flink op te schroeven: FC Utrecht kwam er niet meer uit en probeerde met man en macht het punt te verdedigen.

Het team van coach Erik ten Hag hield stand en kwam, mede door slordighed­en aan Ajax-zijde, weer terug in de wedstrijd. Net op het moment dat FC Utrecht het punt begon te ruiken dupeerde Rico Strieder met een domme handsbal zijn ploeg. Bas Nijhuis wees naar de stip en Lasse Schöne mocht het doen: 2-1. In de slotfase profiteerd­e Hakim Ziyech nog van een doorschiet­ende bal: de kers op de taart voor Ajax (3-1), waardoor het gespeeld leek. Opmerkelij­k genoeg kwam FC Utrecht nog terug (invaller Mark van der Maarel scoorde tien tellen na zijn invalbeurt), maar dat was het dan ook.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname