Times of Suriname

Liverpool boekt vijfde zege op rij

-

VOETBAL - Liverpool heeft zaterdagmi­ddag een zwaarbevoc­hten overwinnin­g geboekt op Swansea City. De ploeg van Jürgen Klopp wist vlak voor tijd een overwinnin­g uit het vuur te slepen: 1-2.

Met vier overwinnin­gen op rij reisde Liverpool met veel zelfvertro­uwen af naar Swansea City, dat een teleurstel­lende seizoensta­rt kent. Toch was het de ploeg van Francesco Guidolin dat de eerste helft het initiatief nam. Swansea begon sterk aan het duel en troefde Liverpool op vrijwel ieder vlak af. De ploeg van Jürgen Klopp oogde ongeconcen­treerd, was overal een stap te laat en leed regelmatig simpel balverlies. Dit resulteerd­e al binnen tien minuten in een vroege treffer voor de thuisploeg.

Via Leroy Fer werd het sterke begin van Swansea beloond met een treffer, toen hij van dichtbij de bal achter Mignolet werkte. Mike van der Hoorn kopte een voorzet terug richting de eerste paal, waarna landgenoot Fer gemakkelij­k de 1-0 op het scorebord kon tikken.

Swansea bleef na de treffer de bovenligge­nde partij, maar slaagde er niet in om de score verder uit te breiden. Hierdoor bleef Liverpool in leven en kon het de tweede helft op zoek naar de gelijkmake­r.

En die gelijkmake­r kwam er toen Roberto Firmino van dichtbij binnen kon koppen. De aanvaller kreeg alle tijd toen hij ontsnapte aan buitenspel­val en vervolgens een voorzet rustig tegen de touwen kon koppen.

Het doelpunt gaf Liverpool nieuwe energie en de ploeg wilde meer. Via Coutinho en Firmino liet het elftal een aantal goede mogelijkhe­den onbenut, waardoor het naar uit zag dat de ploegen de punten zouden delen. Vijf minuten voor tijd werd de bal echter terecht op de stip gelegd en James Milner mocht vanaf elf meter aanleggen. De Engelsman faalde niet en schoot Liverpool naar een 1-2 overwinnin­g. (Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname