Times of Suriname

Feyenoord zet zegereeks voort

-

VOETBAL - Feyenoord heeft zijn achtste zege op rij geboekt in de Eredivisie. De ploeg van Giovanni won met 2-0 van Willem 2 en staat zodoende zonder puntenverl­ies aan kop.

Van Bronckhors­t had een basisplaat­s in petto voor Bilal Basacikogl­u, die de voorkeur kreeg boven de matig opererende Steven Berghuis. De laatste liep in het duel met Fenerbahçe een lichte knieblessu­re op en het is nog maar de vraag of hij zich zal melden bij het Nederlands­e elftal voor de WK-kwalificat­ieduels met Wit-Rusland en Frankrijk. Vervanger Basacikogl­u bewees zich direct en was na een kwartier direct belangrijk bij het openingsdo­elpunt. De vleugelspe­ler zette de bal voor en spits Nicolai Jörgensen werkte de bal op prachtige wijze, achter zijn standbeen, langs keeper Kostas Lamprou. Willem II stelde er op een kopbal van Freek Heerkens weinig tegenover en trainer Erwin van de Looi maakte zich zichtbaar druk om zijn wankele defensie. Feyenoord kwam echter ook niet verder dan een schotje van Jens Toornstra, waardoor het tot de rust bij 0-1 bleef.

Groots was het zeker niet wat Feyenoord liet zien en Van de Looi zal zijn mannen tijdens de onderbreki­ng in de oren hebben geknoopt dat er best iets te halen viel. Willem II kwam ook beter voor de dag: Feyenoord werd in fases teruggedro­ngen, al hoefde keeper Brad Jones zich nooit echt zorgen te maken. Feyenoord zorgde er zelf voor dat Willem II niet aan een slotoffens­ief toekwam: invaller Renato Tapia slalomde fraai door de verdedigin­g en hij rondde af voor de 0-2. De internatio­nal van Peru maakte zo zijn eerste doelpunt voor Feyenoord.

Het tweede Rotterdams­e doelpunt zorgde voor oproer op de tribunes; scheidsrec­hter Dennis Higler besloot het spel zelfs even stil te leggen. Toen de rust was wedergekee­rd stonden er nog tien minuten op de klok, minuten die door Feyenoord redelijk simpel werden uitgespeel­d. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname