Times of Suriname

Chelsea wint eindelijk weer

-

VOETBAL - Chelsea heeft na twee nederlagen op rij weer eens een overwinnin­g geboekt. De ploeg uit Londen won op bezoek bij Hull City met 0-2.

Na de 3-0 nederlaag tegen Arsenal had Chelsea zaterdagmi­ddag iets goed te maken tegen Hull City. Door de teleurstel­lende resultaten was de achterstan­d op koploper Manchester City gegroeid, waardoor er gewonnen moest worden van Hull om niet verder achterop te raken.

Dat bleek echter niet zomaar te lukken. Chelsea had in de eerste helft veel moeite met de thuisploeg en mocht van geluk spreken dat Hull City slordig was in de eindpass. Hierdoor bleven échte mogelijkhe­den uit voor het elftal van Mike Phelan en het zwakke spel van Chelsea werd niet afgestraft. De eerste 45 minuten wist Chelsea weinig gevaar te stichten voor het doel van de tegenstand­er, maar in de tweede helft zagen we een ander spelbeeld. De bezoekers namen het initiatief en Hull kwam er weinig meer aan te pas. Dit leidde na een uur spelen tot een prachtige treffer van Willian. De Braziliaan werd op de rand van het strafschop­gebied aangespeel­d door Diego Costa, waarna de vleugelspe­ler schitteren­d raak schoot. Willian kreeg tijd om uit te halen en draaide de bal fraai in de verre hoek. Na de treffer bleef Chelsea op zoek gaan naar een doelpunt en niet veel later werd de score verder uitgebreid. Diego Costa kreeg de bal met wat geluk voor zijn voeten, waarna ook hij de verre kruising wist te vinden. Hiermee werd de wedstrijd binnen zes minuten beslist. Hull probeerde in de slotfase nog wel iets terug te doen, maar verder dan een afstandssc­hot van Tom Huddleston­e kwam het niet.