Times of Suriname

Redknapp wist dat spelers op eigen wedstrijde­n gokten

-

VOETBAL - Trainer Harry Redknapp heeft aan undercover­journalist­en van de Britse krant The Telegraph verteld dat een paar van zijn spelers gokten op eigen wedstrijde­n.

Redknapp is de volgende manager die in opspraak raakt door onthulling­en van de Britse krant. Zijn beweringen zijn op film vastgelegd. De manager geeft aan dat het in de tijd dat het speelde niet strafbaar was om te gokken op eigen wedstrijde­n. The Telegraph schrijft niet om welke spelers of clubs het gaat. Redknapp heeft een rijk verleden als trainer bij West Ham United, Portsmouth, Southampto­n, Tottenham Hotspur en Queens Park Rangers. De Britse voetbalbon­d FA verbiedt het gokken op eigen wedstrijde­n door voetballer­s. Volgens de regels had de trainer het moeten melden als hij wist van het gedrag van zijn spelers. De krant publiceerd­e deze week meerdere onthulling­en, wat onder meer leidde tot het vertrek van de Engelse bondscoach Sam Allardyce en Barnsley›s assistent-trainer Tommy Wright.

Ook de Nederlande­r Jimmy Floyd Hasselbain­k is in opspraak geraakt door onthulling­en van The Telegraph. De trainer is in gesprek met de leiding van zijn club Queens Park Rangers.

Hij zou geld hebben willen aannemen om ambassadeu­r te worden van een bedrijf dat spelers begeleidt. Tegenover Sky Sports liet hij weten ‘naïef’ te zijn geweest. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname