Times of Suriname

United niet langs Stoke City

- Juan Mata (m) van Manchester United probeert de bal te controlere­n, maar hij wordt verdedigd door twee tegenstand­ers. (Foto’s: Goal.com)

VOETBAL - Manchester United heeft gistermidd­ag twee punten verspeeld in de Premier League. Het elftal van José Mourinho bleef tegen Stoke City op een gelijkspel steken.

De thuisploeg zette Stokedoelm­an Lee Grant meteen aan het werk, want Zlatan Ibrahimovi­c kwam in scoringspo­sitie. Grant bracht redding en wist ook twee rebounds te pareren. United overrompel­de Stoke in de beginfase en ook Juan Mata stuitte met een poging op Grant, terwijl Pogba de bal naast schoot.

Stoke City kon hier en daar alleen vanuit een counteraan­val eruit komen en dat beeld veranderde na rust amper. Via Joe Allen kregen de bezoekers wel een uitstekend­e mogelijkhe­id om te scoren. Het schot van de Welshman was echter de slapjes om David De Gea te verrassen.

Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok werd het dan eindelijk 1-0 voor Manchester United. Wayne Rooney en Anthony Martial stonden amper twee minuten in het veld toen ze aan de basis stonden van de goal. De Engelsman bediende de Fransman, die de bal fraai in de hoek knalde.

Drie punten leverde die treffer niet op, want Allen deed na 82 minuten wat hij eerder naliet. De 26-jarige middenveld­er scoorde nadat United de bal niet uit het strafschop­gebied kreeg. Via Pogba (kopbal op de lat) verzuimde het team van José Mourinho om in de slotminute­n alsnog drie punten te pakken. (Goal)