Times of Suriname

Nickerie wint nipt van De Rest

-

WORSTELEN - De Surinaamse Worstelfed­eratie (SWF) organiseer­de zaterdag het West versus De Rest worsteltoe­rnooi in het district Nickerie. De worstelaar­s van de Nickeriaan­se vereniging­en Jai Hind en Hind Keserie namen het op tegen de worstelaar­s van alle andere vereniging­en in het land. De Nickeriane­n begonnen de strijd slecht, want na zes wedstrijde­n stonden ze met 5-1 achter. Ze moesten de resterende vijf wedstrijde­n in winst omzetten, wilden ze de ontmoeting in hun voordeel bepalen. En dat gebeurde ook in de bomvolle zaal van het VHP-centrum in Nickerie. De iets oudere Nickeriaan­se

Winnaar

worstelaar­s wonnen allemaal de laatste vijf partijen: 6-5. In 2014 won Nickerie overtuigen­d, dit jaar kwam De Rest sterk voor de dag, echter nog net niet voldoende.

Op dit toernooi zijn veel nieuweling­en en jonge worstelaar­s aan hun trekken gekomen. De revelatie van de avond was Nawien Bepat van Jai Hind. De 50 kg zware Bepat toonde een toptalent te zijn, die ook fysiek heel sterk is. Hij belooft een topper te worden. Een van de mooiste partijen was de rematch tussen Akshay Mahabel van Hind Keserie en Stephan Brunings van WV Commewijne. In 2015 won Mahabel met 14-13 van Brunings. In Nickerie revancheer­de Sahil Satram (Jai Hanoeman) Atish Satram (Jai Hanoeman) Stephan Brunings (Commewijne) Nawien Bepat (Jai Hind)

Adesh Bhawani (Commewijne) Rohit Shri (Commewijne) Shaniel Poeran (Hind Keserie) Nawien Bepat (Jai Hind)

Remie Padarath (Jai Hind) Akshay Mohan (Jai Hind) Sharwien Kalidien (Jai Hind)

Verliezer

Brunings zich door met 12-11 te winnen. De uitdaging voor de 15-jarige Shaniel Poeran van Hind Keserie was om het goed te doen tegen de 19-jarige Amit Shri van Commewijne. Poeran deed het uitstekend; hij won met 19-11 van Shri.

De SWF is heel tevreden over het verloop van dit toernooi. “De opkomst was heel goed. Zo zie je dat het publiek in Nickerie non-stop de atleten aanvuurt gedurende de wedstrijde­n. Iets dat je in Paramaribo weinig ziet”, geeft SWF-voorzitter Ravin Changoer aan. “Als je de echte sfeer van worstelen wil meemaken, moet je een toernooi in Nickerie bijwonen”, zegt hij. Jair Ramkisoen Jai Hind

Kamlesh Kalidin Hind-Keserie Akshay Mahabel Hind Keserie Soeradj Kowlesar (Jai Hanoeman) Soeradj Gadjoe (Jai Hind)

Shaief Sherali (Jai Hind)

Amit Shri (Commewijne)

Nitish Ramoutar (Commewijne) Ashwien Kowlessar (Tatami) Soeradj Kowlessar (Jai Hanoeman) Aakaash Ramdien (Commewijne)

 ??  ?? Nawien Bepat (Jai Hind) stal de show. (Foto: SWF)
Nawien Bepat (Jai Hind) stal de show. (Foto: SWF)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname