Times of Suriname

Tottenham veegt Man City van de mat

-

VOETBAL - Josep Guardiola leed woensdag tegen Celtic in de Champions League al zijn eerste puntverlie­s als manager van Manchester City en gistermidd­ag kwam ook de eerste nederlaag bij. Tottenham Hotspur was in eigen huis veel sterker dan de koploper uit Manchester en stapte met een 2-0 overwinnin­g van het veld. Tottenham wist dat het bij een overwinnin­g op the Citizens op slechts één punt achter het team van Guardiola zou komen en greep de bezoekers dan ook meteen bij de strot. The Spurs kwamen na tien minuten spelen met een gelukje op voorsprong: Aleksandar Kolarov probeerde een bal weg te werken, maar schoot daarbij in zijn eigen doel. Het thuisteam drukte daarna door en Heung-Min Son, die in plaats van Vincent Janssen speelde, dwong Claudio Bravo even later tot een redding. De doelman zag vlak daarna een vrije trap van Christian Eriksen net langs zijn doel vliegen, terwijl City eveneens uit een standaards­ituatie voor het eerste gevaar zorgde: Sergio Agüero dwong Hugo Lloris tot een redding. Ongeveer acht minuten voor de rust ging het van kwaad tot erger voor de koploper: Son bediende Dele Alli, die Bravo met een precieze schuiver kansloos liet. Na rust waren het opnieuw the Spurs die de eerste kans op hun naam schreven, toen Bravo een schot van Victor Wanyama nog net met zijn vingertopp­en naast zijn doel kon sturen.

Tottenham zag er in de eerste fase na rust niet uit alsof het snel een doelpunt toe zou laten, maar Agüero nam vanuit het niets bijna de aansluitin­gstreffer voor zijn rekening. Zijn poging eindigde via Lloris echter op de paal. Het thuisteam leek even later helemaal op rozen te zitten nadat Fernandinh­o Alli onderuit gleed in het strafschop­gebied. Bravo hield de penalty van Erik Lamela echter uit zijn doel. Invaller Kelechi Iheanacho kreeg met een kwartier te gaan nog een flinke kans om zijn ploeg terug in de wedstrijd te brengen, maar stuitte op Lloris.