Times of Suriname

Barça afgetroefd door Celta de Vigo

-

VOETBAL - Barcelona heeft op bezoek bij Celta de Vigo verrassend verloren. Ondanks een knappe comeback, keerde Barça puntloos huiswaarts. Celta-doelman Sergio Álvarez behoedde de thuisploeg voor een vroege achterstan­d door een inzet van Luis Suarez in de twaalfde minuut prachtig te keren. Arda Turan was een combinatie aangegaan met de Uruguayaan, waarna de oudAjacied zijn inzet gekeerd zag worden.

Tegen de verhouding­en in kwamen de gastheren na 22 minuten op voorsprong in Estadio de Balaídos. Een slechte pass van Marc-André ter Stegen kon door Iago Aspas worden onderschep­t, en deze vervolgens Pione Pisto in stelling wist te brengen: 1-0.

Iago Aspas deed tien minuten na die openingsgo­al zelf een duit in het zakje door het tweede doelpunt te maken voor Celta: 2-0. Jérémy Mathieu speelde daarna ook nog eens verkeerd terug op Ter Stegen, waardoor de bal in het eigen doel belandde en d e achterstan­d voor Barça drie doelpunten betrof.

Gerard Piqué zorgde ervoor dat een kwartier na de rust de Catalanen weer mochten dromen van een resultaat. Andrés Iniesta vond de centrale verdediger met een crosspass, zodat deze er alleen maar tegenaan hoefde te lopen: 3-1. Toen er dik een uur was gevoetbald wees scheidsrec­hter Iñaki Bikandi Garrido naar de strafschop­stip, waarna Neymar de penalty verzilverd­e voor Barcelona: 3-2. Pablo Hernandez deed de vernieuwde hoop de das om door de 4-2 te maken in de 77e minuut. De 4-3 van opnieuw Piqué kwam te laat.