Times of Suriname

Geen reactie Belfort op bedenkelij­ke aankopen tijdens ministersc­hap

-

PARAMARIBO - Ex-minister Edward Belfort van Justitie en Politie wil niet reageren op maatregele­n die er zijn aangekondi­gd tegen ambtenaren die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan het knoeien met bestelbonn­en tijdens zijn zittingspe­riode. Volgens Belfort heeft hij niets te maken met de zaak. “Het regardeert mij niet. Ik ga daarop niet reageren”, zegt de ex-minister aan

Times of Suriname.

Een rapport van de Centrale Landsaccou­ntants Dienst heeft uitgewezen dat tijdens de periode 2014-2015 er inkopen zijn gedaan ten behoeve van het ministerie, waarbij er twee keer zoveel als de werkelijke prijs is betaald voor producten. Opvallend is dat alle bedenkelij­ke inkopen zijn gedaan bij een bepaalde winkel. Het vermoeden is dat er sprake zou kunnen zijn van een samenzweri­ng tussen bepaalde ambtenaren op het ministerie en de leverancie­r van de goederen.

De desbetreff­ende ambtenaren, die tekenbevoe­gdheid hadden in de periode 20142015, krijgen de ruimte om zich te verweren. Indien in het verweer er geen steekhoude­nde argumenten zijn om te onderbouwe­n waarom er zoveel is betaald voor de aangekocht­e goederen, volgen er tuchtstraf­fen voor de verantwoor­delijken.

Belfort houdt de kaken stevig op elkaar. Hij blijft erbij dat hij niet wil bemoeien in deze zaak. “Ik heb het al aan alle mensen gezegd die mij bellen, dat het mij niet regardeert. Meneer Tjin Liep Shie doet zijn dingen maar”, zegt de exminister over de waarnemend directeur Operatione­le Zaken op Juspol.

BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname