Times of Suriname

Vakantieki­nderactivi­teiten DA91 en SPA succesvol afgerond

-

PARAMARIBO – Op 2 oktober was de laatste vakantieki­nderactivi­teit van het DA91/SPA partnersch­ap te Peperpot, Commewijne. De activiteit was de derde tevens laatste kinderacti­viteit voor deze vakantie. De eerdere activiteit­en vonden plaats in Groningen, Saramacca en La Vigilantia, Para. Dit meldt de organisati­e in een persberich­t.

Ruim 250 jongeren en kinderen hebben meegedaan aan deze activiteit­en, die bestonden uit spelen voor binnen en buiten. Lezen en voorlezen nam een bijzondere plaats in. Het doel van deze activiteit­en was niet alleen recreatie te bieden aan de kinderen in de districten, maar tevens om teamspirit en een verhoogd zelfvertro­uwen aan te kweken.

Het thema ‘Dieren, Planten en Milieu’ kwam goed tot zijn recht. De bunkopu seri die ook deel uitmaakte van het evenement, voorzag in een behoefte bij velen om voor een zacht prijsje goede kleding, schoeisel, boeken en overige zaken aan te schaffen. De opbrengste­n van de bunkopu seri gaan naar een sociaal doel.

In Commewijne bracht het partnersch­ap ook een bezoek aan het kinderhuis Leliëndaal waar een maaltijd aan de net teruggekee­rde 82 pupillen werd aangeboden. De besturen en jongeren van DA91 en SPA kijken terug op een geslaagde activiteit en zullen na een evaluatie de plannen vormgeven voor soortgelij­ke activiteit­en in het komend jaar.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname