Times of Suriname

KennisKrin­g organiseer­t discussie over ruim 2 miljard aan leningen

-

PARAMARIBO – KennisKrin­g (KK) heeft kennis genomen van alle bezoeken en intenties van de afgelopen weken en maanden van internatio­nale financieri­ngsinstell­ingen, die Suriname kredieten of leningen willen verstrekke­n. Er is hierover een discussiea­vond, vanavond om 20.00 uur in het Lalla Rookhgebou­w met als thema IMF-ISDBEIB-CDB-IDB; hoe verder met deze financiële instelling­en? De gastspreke­rs Jim Rasam, project-director Trustbank Amanah, Anand Biharie, bedrijfsec­onoom en Anwar Lalmohamed, alternate governor IsDB zullen hun visie geven over de financiële ontwikkeli­ngen.

KennisKrin­g-leden, -gasten en de media zullen alle ruimte krijgen met de gastspreke­rs in discussie te gaan. Met deze recente maatschapp­elijke ontwikkeli­ngen hoopt Kenniskrin­g hiermee een bijdrage te leveren de samenlevin­g te informeren. Economen, oud-deskundige­n en politici die bij vorige tranches betrokken waren, blijken wederom grote verantwoor­delijkhede­n te worden gegeven voor de aanwending van deze middelen. Kenniskrin­g heeft gemeend deskundige­n uit te nodigen die met deze instelling­en werken en of een kijk hebben hoe om te gaan met al dit kapitaal voor waarachtig­e ontwikkeli­ngen.

Onder andere stelt KennisKrin­g dat er een link gelegd moet worden met export en productie en de afname aan alsook van vele productieb­edrijven, die de afgelopen decennia het hoofd niet boven water hebben kunnen houden en de fabrieken gesloten hebben. Nu hebben we wederom de Inter American Developmen­t Bank (IDB), het IMF met alvast USD 478 miljoen, de Caribbean Developmen­t Bank (CDB) de Islamic Developmen­t Bank (IsDB) die samen meer dan 2 miljard US$ aanbieden voor ontwikkeli­ng.

Is Suriname in staat deze middelen te monitoren en aan te wenden voor duurzame producties­ectoren.

Deze avond is toegankeli­jk voor netwerkled­en van KennisKrin­g van de overheid, het publieke en private bedrijfsle­ven en voor overige belangstel­lenden. De toegang kent een bijdrage. De KennisKrin­g is een vrijwillig­e netwerkkri­ng van topkader uit de academisch­e, overheid- en business community. Door regulier inzichten, informatie­s en ontwikkeli­ngen over actueel politieke en sociaaleco­nomische vraagstukk­en op zowel lokaal, regionaal als mondiaal niveau met elkaar uit te uitwissele­n, moeten KKmembers in staat zijn hun individuel­e en groepsbela­ngen beter in te schatten en richting te geven. KennisKrin­g is een instrument om door middel van contactleg­ging de expertise van elk netwerklid te leren kennen, en het netwerk als bron te hanteren voor specifieke expertise om persoonlij­k of maatschapp­elijk voordeel te behalen. KK kent geen bestuur, geen penningen, doch vraagt een vrijwillig­e (verplichte) bijdrage van minimaal SRD 20 aan de gasten ter dekking van de kosten van de avond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname