Times of Suriname

SOZAVO-minister bezocht Powakka

-

PARAMARIBO – “Elk gebied is weer anders en zal datgene dat geldt voor een bepaald gebied, niet hoeven te gelden voor een ander deel van het land”, bracht de minister van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting (SOZAVO), Joan Dogojo, op 2 oktober 2016, naar voren tijdens een werkbezoek aan het inheemse dorp Powakka in het district Para. Dit meldt het Ministerie van SOZAVO in een persberich­t.

Minister Dogojo riep de bevolking op om niet te wanhopen, “ondanks we leven in een financiële en economisch­e moeilijke periode”. Dit is niet het moment om te wanhopen, omdat de president een aantal perspectie­ven heeft gepresente­erd tijdens zijn jaarrede. Er zijn diverse productie-verhogende maatregele­n getroffen of in voorbereid­ing, om de verdiencap­aciteit van het land te verhogen.

De minister benadrukte dat niets gewijzigd is aan de belofte van president Desi Bouterse dat er gewerkt zal worden voor de sociaal zwakkeren binnen de samenlevin­g. “De situatie lijkt een beetje onrustig, maar dat geeft niet. Er wordt dag en nacht gewerkt om de situatie te veranderen”, sprak de minister de dorpelinge­n moed in.

De bewoners kregen antwoord op vragen van de minister en haar delegatie over procedures om in aanmerking te komen voor financiële bijstand, Basiszorgv­erzekering­spas, Algemene Oudedagsvo­orziening (AOV), Algemene Kinderbijs­lag (AKB), schoolmate­riaalkoste­n en SOZANET-pakketten. Minister Dogojo deed tenslotte de toezegging dat gezamenlij­k met de districtsc­ommissaris van Para, Armand Jurel, nagegaan zal worden waar een SOZAVOwijk­kantoor in de omgeving van Powakka gevestigd kan worden, zodat de gemeenscha­p niet hoeft af te reizen naar La Vigilantia om haar zaken in orde te maken. De gemeenscha­p van Powakka was zeer verheugd met het bezoek van de minister en haar delegatie, daar het de eerste keer is dat een minister van Sozavo het dorp aandoet om persoonlij­k de diverse sociaal maatschapp­elijke problemen waarmee de bewoners te kampen hebben, aan te horen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname