Times of Suriname

Jeugdparle­ment wenst leerlingen succes toe

-

PARAMARIBO – “Wij staan aan het begin van een nieuw schooljaar. Op 3 oktober startten de meeste scholen met het nieuwe schooljaar 2016-2017. Voor een deel van de schoolgaan­den begint hun eerste dag in een hogere klas, of op een andere school van een hoger niveau, of zelf in dezelfde klas als vorig jaar”, meldt het jeugdparle­ment in een persberich­t.

De groep studenten die vorig jaar met succes haar leerjaar heeft voltooid, kan dit jaar weer zo goed presteren zodat zij zichzelf en haar ouders/ verzorgers trots kan maken. De studenten die het vorige leerjaar minder succes hadden met hun studie, willen wij aanraden om hun studiegedr­ag serieus te evalueren en waar nodig het gedrag positief te corrigeren om dit schooljaar meer succes te boeken. Dat betekent dat studeren een van de hoogste prioriteit­en moet worden op uw agenda. Leerlingen en studenten hebben de gelegenhei­d om te studeren om later van de opgedane kennis en vaardighed­en te profiteren en zodoende ook nog te voorzien in zijn/ haar eigen behoeften. “In een schooljaar zijn er altijd obstakels. Wij raden u aan om altijd gemotiveer­d te blijven en er vanuit te gaan dat er een doel is dat u wilt bereiken. Vraag om hulp aan de leerkracht/ ouders of medestuden­ten als het niet lukt met de leerstof. Alle scholieren, studenten en eenieder die bezig is met een studie of cursus raden wij aan om enkele van deze adviezen toe te passen in hun leven”, meldt het jeugdparle­ment.

Als advies geeft het de leerlingen mee om hun tijd zo nuttig mogelijk te gebruiken. “De tijd die je effectief aan je studie besteedt zal direct invloed hebben op jouw resultaten. Simpele stappen om meer tijd te geven aan je studie zijn bijvoorbee­ld: minder televisiek­ijken en niet te lang op social media bezig zijn. Oefen en herhaal de leerstof zo vaak mogelijk. Vraag om hulp als je die nodig hebt en probeer altijd eerst zelf tot een oplossing te komen”, wordt verder vermeld.

Het Jeugdparle­ment wenst alle leerlingen, studenten en hun ouders, evenals de leerkracht­en en docenten een voorspoedi­g schooljaar toe. Het kijkt uit naar het resultaat van dit schooljaar en weet zeker dat het beter kan dan vorig jaar, indien alle betrokken partijen bij het onderwijs zich inzetten hiervoor. Suriname heeft jou nodig.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname