Times of Suriname

Arsenal is rijker dan Real, Barça en Bayern samen

-

VOETBAL - Het is bekend dat Arsenal een van de rijkste clubs van de planeet is en dat is uit de meest recente financiële cijfers maar weer eens duidelijk geworden. The Gunners hebben omgerekend 260 miljoen euro op de bank staan; meer dan Real Madrid, Barcelona en Bayern München samen.

“Aan het einde van het kalenderja­ar hadden we 260 miljoen euro op de bank staan en dat bedrag zorgt natuurlijk weer voor speculatie bij fans en commentato­ren”, zegt directeur Sir Chips Keswick tegen de Daily Mirror. De bestuurder doelt op de kritieken dat Arsenal er niet happig op is om grote bedragen uit te geven, terwijl er voldoende geld in kas is.

“Het is dan altijd mijn taak om erop te wijzen dat er nog bedragen meegereken­d moeten worden, zoals schulden en openstaand­e transferbe­dragen die wij nog moeten betalen aan andere clubs. Onder de streep blijft er dan 170 miljoen euro over.”

Arsenal heeft de voorbije zomer flink geïnvestee­rd in spelers en ook de salariskos­ten blijven maar stijgen, omdat de club de belangrijk­ste spelers aan boord wil houden. Per jaar keert Arsenal in totaal bijna 225 miljoen euro uit aan spelers en werknemers van de club.

Algemeen directeur Ivan Gazidis legt uit dat Arsenal ‘een duidelijke doelstelli­ng’ heeft. “Prijzen pakken en de fans van Arsenal trots maken op deze fantastisc­he club. We zijn trots op onze waarden, we zijn trots op de manier waarop we handelen en we zijn trots op ons team”, klinkt het.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname