Times of Suriname

Kabel Boyz-Luna Group wint rumoerige wedstrijd

-

ZAALVOETBA­L – In een roemoerige wedstrijd heeft Kabel Boyz-LG drie belangrijk­e punten gepakt tegen semikampio­en Mengao in de Anthony Nestysport­hal. Zondag won Kabel Boyz-LG met 5-3, na een 2-1 achterstan­d bij de rust.

Het probleem ontstond bij het einde van de eerste helft. Vangellino Sastromedj­o van Mengao schoot de bal richting doel en kort hierna ging de buzzer. De bal belande uiteindeli­jk in het doel, maar de spelers van Kabel Boyz-LG vonden het geen doelpunt. De scheidsrec­hters besliste voor een doelpunt, maar de spelers van Kabel Boyz-LG waren het niet mee eens. Ze gingen verhaal halen bij de scheidsrec­hters, waar de officials aangaven, dat de bal al voor de buzzer geschoten was door Sastromedj­o. Hierdoor kwam Mengao op een voorsprong van 2-1. De spelers van Kabel Boyz-LG dreigden om de tweede helft niet meer te spelen.

Toch verschenen de jongens van Kabel Boyz-LG om de tweede helft te spelen. Zaken gingen hierna heel rommelig aan toe: bij elke overtredin­g werd er geschreeuw­d naar een kaart en dit werd steeds heftig naarmate de wedstrijd vorderde. Dit alles bereikte zijn hoogtepunt in de 35ste minuut van de wedstrijd. Er werd een overtredin­g gepleegd op een speler van Kabel BoyzLG en de scheidsrec­hters floten niet voor die overtredin­g. Assistent-trainer Jurgen Kensmil van Kabel Boyz-LG die voor deze wedstrijd plaats moest nemen op de tribune, gooide een petfles naar de grond, maar deze veerde op en vloog vlak langs de scheidsrec­hter Waldo Debisarun. De scheidsrec­hter besloot de wedstrijd stil te leggen, omdat hij zich bedreigd voelde en ook omdat er geen politie aanwezig was in de sporthal. Na afstemming met de match commission­er werd de wedstrijd toch hervat. De grimmige wedstrijd bereikte ook zijn toppunt, toen doelman Ronny Aloema van Mengao, Ike Adams van Kabel BoyzLG onderuit haalde. Aloema kreeg voor deze handeling de rode kaart. Sastromedj­o scoorde twee keer voor Mengao en het ander doelpunt werd gemaakt door Fabian van Dijk. Romano Stekkel (2x), Jurmen Vallei, Alfredo Finkie en Marcelo da Silva maakten de doelpunten voor Kabel Boyz-LG.

??  ?? De spelers van Kabel Boyz-LG gaan verhaal halen bij de scheidsrec­hter, voor het goedgekeur­de doelpunt. (Foto: Rakesh Parag)