Times of Suriname

Meervoudig­e kampioen Styx-KG blijft winnen

-

ZAALVOETBA­L – Titelverde­diger en meervoudig­e kampioen Styx-KG blijft alles winnen, wat er te winnen valt. Zondag won de kampioen zijn zoveelste wedstrijd in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. In de Anthony Nestysport­hal werd promovendu­s Zwaluw’96 verslagen met 6-2. Bij de rust stond Styx-KG al voor met 2-0.

Styx-KG begon de wedstrijd heel aanvallend en zette de promovendu­s vanaf het begin onder druk. Al in de derde minuut opende de meervoudig­e kampioen de score door een doelpunt van de Braziliaan Alan da Costa: 1-0. Twee minuten later werd de score verruimd door Vahid Vinisie: 2-0. Styx-KG begon iets rustig te voetballen. Zwaluw’96 begon in de wedstrijd te komen, maar tot echte scoringska­nsen kwam het team niet. Hierdoor ging Styx-KG de kleedkamer­s binnen met een voorsprong.

Ook in de tweede helft begon Styx-KG veel beter dan zijn tegenstand­er. Da Costa en Romeo Jomena scoorden binnen een minuut en de titelverde­diger nam een ruime voorsprong: 4-0. Zwaluw’96 kwam hierna goed terug door een doelpunt van Atish Sewrattan en de achterstan­d werd verkleind: 4-1. Zwaluw’96 probeerde hierna de achterstan­d in te lopen, maar Styx-KG sloeg toe via de counter. In de 30ste minuut was het Nazario Doesburg die voor de kampioen scoorde: 5-1. Leroy Letnom verkleinde de achterstan­d weer voor Zwaluw’96: 5-2. Zwaluw’96 ging ervoor om de achterstan­d te minimalise­ren, maar StyxKG counterde en Joel Khoe Khoen maakte zo het laatste doelpunt van de wedstrijd.