Times of Suriname

Pharming ziet verkoop Ruconest flink stijgen

-

LEIDEN - De inkomsten uit de verkoop van het middel Ruconest van Pharming zijn in de eerste acht maanden van dit jaar met 11 procent gestegen tot 6,2 miljoen euro. Dat meldde Pharming in een update voorafgaan­d aan de buitengewo­ne aandeelhou­dersvergad­ering op woensdag.

Op die vergaderin­g zal de aankoop door Pharming van de commerciël­e rechten van Ruconest in Noord-Amerika van samenwerki­ngspartner Valeant en een kapitaalve­rgroting op de agenda staan. Met de update over de eerste acht maanden wil Pharming de aandeelhou­ders een duidelijk beeld geven over de situatie bij het bedrijf.

Pharming meldde dat de verkoop van Ruconest in de VS met 28 procent is toegenomen in de eerste acht maanden. Het bedrijf verwacht dat de verkopen in de rest van dit jaar zullen stijgen, net als de brutowinst. De investerin­gen in onderzoek en ontwikkeli­ngen nemen geleidelij­k verder toe. Pharming denkt dat in 2017 het bedrijf operatione­el winstgeven­d zal zijn.

In de periode tot en met augustus van dit jaar bedroeg de brutowinst 4,7 miljoen euro, met een totale omzet van 7,7 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder was dit respectiev­elijk 3,8 miljoen en 7,1 miljoen euro.

Topman Sijmen de Vries liet tegen AFN weten dat hij verwacht dat de omzet uit Ruconest nog sterker zal stijgen als de rechten in eigen hand komen, omdat de verkoopins­panningen dan worden vergroot. Pharming zal de aankoop financiere­n door een combinatie van schuldpapi­er en de uitgifte van nieuwe aandelen, met een totale waarde van 80 tot 100 miljoen dollar. De Vries gaf aan het volste vertrouwen te hebben in het slagen van de kapitaalve­rhoging.

(De Telegraaf/foto: nu.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname