Times of Suriname

Nyrstar verlaagt productiev­erwachting

-

BALEN - Nyrstar heeft in het derde kwartaal een aantal niet geplande onderbreki­ngen van de productie gehad die een negatieve invloed hebben op de operatione­le en financiële resultaten over de verslagper­iode. Dit heeft het metaalbedr­ijf gisteren bekendgema­akt.

Nyrstar voorziet nu dat de zinkmetaal­productie aan de onderkant van de verwachtin­gsrange van 1 tot 1,1 miljoen ton zal liggen. De zinkconcen­traatprodu­ctie voor 2016 is neerwaarts herzien van 130.000 tot 160.000 ton naar 90.000 ton 110.000 ton. Nyrstar sluit niet uit dat deze richtlijn nog verder bloot zal staan aan het mijnbouwve­rkoopproce­s dat momenteel aan de gang is en waar naar verwachtin­g vóór het einde van het jaar nog meer verkopen zullen worden aangekondi­gd.

Nyrstar kampte bij de metaalverw­erking met moeilijke weersomsta­ndigheden en twee branden. Bij de mijnbouwac­tiviteiten was er sprake van een beperkte toegang tot ertsvoorra­den.

Nyrstar meldde gisteren dat de problemen inmiddels zijn opgelost en dat de productien­iveaus op de vestiginge­n inmiddels zijn genormalis­eerd. CEO Bill Scotting gaf aan dat “we ons voor de rest van het jaar 2016 en in 2017 blijven focussen op de strategisc­he prioriteit­en om de cash flow te verbeteren door de gestage vooruitgan­g in de verkoop van onze mijnen, de oplevering van de Port Pirie Herontwikk­eling met een aanzienlij­ke stijging van de winsten in het vooruitzic­ht, en de voortduren­de operatione­le verbeterin­gen en kostenbesp­aringen om voordeel te halen uit de sterkere fundamente­n van de zinkmarkt.”

Het aandeel Nyrstar sloor vrijdag 2,4 procent lager op 6,54 euro. (Beursduive­l/foto: nieuwsblad.be)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname