Times of Suriname

Android- en iOS-apps

-

The Banner Saga 2

Het tweede deel in de verhalende strategie-game met viking-thema. Net als zijn voorganger ziet ook The Banner Saga 2 er prachtig uit, als een speelbare tekenfilm met een duidelijk herkenbare stijl. Personages en omgevingen zijn ook echt met de hand getekend, waardoor ze echt van het scherm spatten. Voor wie het eerste deel niet heeft gespeeld, of alweer vergeten is, heeft The Banner Saga 2 een fraaie terugblik naar dat verhaal.

Deel twee gaat verder waar dat verhaal gebleven is, en laat de speler weer verschille­nde personages levelen. Ook de moeilijke keuzes zijn weer van de partij: de eerste Banner Sage kenmerkte zich ook al door de vele situaties waarbij je als speler tussen twee kwaden moest kiezen, zowel tijdens gevechten als in de gesprekken tussen de levels door.

Levels zijn in The Banner Saga 2 vormgegeve­n als schaakbord­en, waarbij je tal van personages tactisch over dat raster moet bewegen. Uiteraard hebben die allemaal hun eigen sterke en zwakke punten, en kunne sommigen in één zet verder worden verplaatst dan andere personages. Omdat je helden ook daadwerkel­ijk kunnen omkomen en daarmee ook onspeelbaa­r worden voelt The Banner

altijd spannend aan. Leuk voor wie het eerste deel als speelde: je kan keuzes uit het eerste deel meenemen in dit vervolg.

Pacemaker

De simpelste DJ-app in de App Store laat gebruikers nu heel makkelijk mixtapes maken en delen met hun vrienden. Pacemaker werkt op basis van Spotify, en laat je je favoriete playlists aan elkaar mixen. De app kiest zelf optimale momenten uit, maar je kan ook makkelijk zelf bepalen wanneer je het ene nummer in het andere laat overlopen. Dat doe je door de ‘waveforms’ van de nummers te verslepen, waarbij Pacemaker met streepjes aangeeft op welke punten het volgende nummer het beste aansluit op het huidige. Op die manier zet je snel en makkelijk strakke mixtapes in elkaar, die je ook nog eens simpel met vrienden kan delen.

Daarvoor heeft Pacemaker een slim trucje: de mixtape wordt niet opgeslagen, enkel de metadata. Vrienden kunnen de playlist op die manier openen in Pacemaker, maar moeten die ook koppelen aan hun Spotify-account om mixtapes van vrienden te beluistere­n. Op hun beurt kunnen zij die mixtapes dan ook weer aanpassen en delen. De komende maanden gaat Pacemaker een soort sociaal netwerk uitrollen, waarmee gebruikers populaire mixtapes rond hun eigen muzieksmaa­k kunnen ontdekken.

Six

Blijkbaar is het aantal varianten dat je op Tetris kan maken nagenoeg eindeloos. In Six speelt een zeshoek de hoofdrol, die bovenop een toren Tetris-stenen ligt en zo lang mogelijk naar beneden moet vallen. Daarvoor moet je stenen aantikken, die dan verdwijnen.

De zeshoek begint dan te rollen en het is de bedoeling om die zo lang mogelijk op de toren te houden. Tik je het verkeerde stuk op het verkeerde moment aan dan rolt de steen van van de toren af, en ben je game-over. Oer-simpel maar erg leuk om te doen.

LEGEND OF tHE SKyfisH

Deze prachtige game met duidelijke Legend of Zelda-invloeden. De game is nu ook voor Android verschenen, en nog steeds geldt: Legend of the Skyfish is één van de beste mobiele games van dit jaar. Mooi, goed speelbaar, vertrouwd maar vernieuwen­d en van top tot teen goed in elkaar gezet. (NU.nl/foto: tacticsqua­d. ru)

Google

 ??  ??
 ??  ?? Saga 2
Saga 2

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname