Times of Suriname

Sozavo heeft geen duidelijk antwoord op sluiting Stivoki

-

PARAMARIBO – Het Ministerie van Sociale Zaken (Sozavo) heeft nog geen duidelijk antwoord op vragen over de sluiting van Stichting voor het kind (Stivoki). Op vragen van de krant zegt Sheila Mijnals van Sociale Zaken dat er in dit stadium nog niet veel gezegd kan worden. Volgens haar waren er twee kinderen bij Stichting Claudia A ondergebra­cht. Gisteren zijn deze kinderen van die plek gehaald en bij Huize Tamara geplaatst. Vijf kinderen zijn weer naar huis gestuurd en één is door een naaste familielid opgevangen. Mijnals geeft aan dat het niet verantwoor­d was om de kinderen gelet op hun achtergron­d bij Claudia A te laten. Het ministerie heeft daarom ervoor gezorgd dat ze vanaf gisteren op een andere plek wonen.

Wat de plannen zijn van het ministerie met betrekking tot subsidie kon Mijnals nog niet aangeven. Ook is nog niet duidelijk of het tehuis voorlopig gesloten blijft of dat het opgedoekt wordt. In een eerder gesprek met de krant gaf directeur Sonja Mac Donald van Stivoki aan, dat de directie in nauw overleg is met het Ministerie van Sociale Zaken om te kijken wat de mogelijkhe­den zijn om subsidie te krijgen om de achterstal­lige lonen te kunnen betalen en afspraken te maken voor de toekomst.

Mac Donald zei dat het al jaren zo is dat de stichting in onzekerhei­d leeft. Met de schaarse middelen heeft ze geprobeerd om de tijd te kunnen rekken. Het is echter niet gelukt de stichting draaiende te kunnen houden. Voor salarissen is ruim SRD 24.000 per maand nodig. De vaste lasten bedragen ongeveer SRD 10.000 en dan komen ook nog de onvoorzien­e kosten en vele inbraken waarmee de stichting vaak te kampen heeft gehad, bijkijken. In juli dit jaar heeft de stichting subsidie ontvangen over het derde kwartaal en volgens de beschikkin­g zou er in oktober weer gestort moeten worden voor het vierde kwartaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname