Times of Suriname

Eerste leerkracht onderschei­den op Dag van de Leraar

-

PARAMARIBO – Brian Seymonson is de eerste leerkracht in Suriname die de teacher excellent award heeft mogen ontvangen. Eergistere­n kreeg hij die tijdens een symposium met het thema Valuing Teachers, Improving Their Status.

In verband met de eerste viering van de Dag van de Leraar besloot het EFS College Covab op die dag deze onderschei­ding uit te reiken. Seymonson is in aanmerking gekomen omdat hij als de meest competente docent is beoordeeld door een commisie bestaande uit de HR-manager en de onderwijsm­anagers. Directeur Angele Wallerlei-Kumbangsil­a van het EFS College Covab gaf aan dat de viering succesvol was en dat het op deze manier de inzet van zijn docenten herinnert en hen inspireert het uitzonderl­ijke werk voor te zetten. Tijdens deze viering heeft kunstenaar Overdo Berghout als blijvende herinnerin­g de Tree of Knowledge geschilder­d, waarbij alle aanwezigen zelf een boodschap op de bladeren hebben gevoegd.

Drs Daniela Rosario coördinato­r Cenasu op het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur besloot de zeven beroepscom­petenties van de docent in haar motiverend­e speech te belichten. Ook gaf verpleegku­ndig directeur Herman Jintie Msc van het PCS een boodschap mee “laat je inspireren van binnenuit en laat je niet weerhouden door dingen die je van buiten beïnvloede­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname