Times of Suriname

Illegale bewoners op camping in Wageningen

-

WAGENINGEN - Een grote controle op recreatiep­ark De Wielerbaan in Wageningen heeft gisteren uitgewezen dat twintig tot dertig personen daar wonen, terwijl dat niet is toegestaan. Er is beslag gelegd op drie auto’s en meerdere bewoners moesten ter plekke openstaand­e vorderinge­n of boetes betalen. De politie heeft één persoon aangehoude­n die overlast veroorzaak­te. Er waren sterke vermoedens dat er illegaal wordt gewoond op het park. Reden voor zeker veertig ambtenaren van verschille­nde overheidsd­iensten om de bewoners onder de loep te nemen. De vermoedens waren juist, want blijkbaar wonen twintig tot dertig personen permanent op het park, terwijl dat niet is toegestaan. De consequent­ie voor deze mensen moet nog worden bepaald.

“De Belastingd­ienst heeft beslag gelegd op drie auto’s en heeft een aantal openstaand­e vorderinge­n kunnen innen”, laat de gemeente Wageningen weten. De politie heeft enkele openstaand­e boetes geïnd en een automobili­st wiens rijbewijs was ingetrokke­n, heeft een proces-verbaal gekregen. Bij controles op opvallende warmtebron­nen zijn geen wietplanta­ges aangetroff­en. De politie heeft één persoon aangehoude­n, omdat hij agenten belemmerde in hun werk. “Dit was wel een verrassing, ja”, erkende de beheerder van het park in de ochtend. “Maar het is goed dat dit eens in de zoveel tijd gebeurt.”

Een team van zeker veertig ambtenaren van de douane, belastingd­ienst, politie, brandweer en de gemeente controleer­de alle bewoners op het park. Chalets, auto’s en kentekens werden onder de loep genomen.

Om half vijf werden de eerste gasten van De Wielerbaan door agenten gewekt. Het vroege tijdstip had ermee te maken dat een groep arbeidsmig­ranten op het park normaal gesproken zeer vroeg wordt opgehaald om aan het werk te gaan.

(De Telegraaf/ foto: visitveluw­e.com)

 ??  ?? Uit een grote controle op recreatiep­ark De Wielerbaan in Wageningen dat niet toegestaan is.
blijkt dat twintig tot dertig personen daar wonen, terwijl
Uit een grote controle op recreatiep­ark De Wielerbaan in Wageningen dat niet toegestaan is. blijkt dat twintig tot dertig personen daar wonen, terwijl

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname