Times of Suriname

Mustafi duurste Arsenal-verdediger aller tijden

-

VOETBAL - Shkodran Mustafi mag zich sinds afgelopen zomer speler van Arsenal noemen. De Duitse internatio­nal kostte de club uit de Premier League liefst 41 miljoen euro. Mustafi probeert zich zo weinig mogelijk aan te trekken van het torenhoge transferbe­drag.

Valencia kocht Mustafi in 2014 voor acht miljoen euro van Sampdoria. Dat bedrag is een schijntje vergeleken met de som die Arsenal neertelde voor de 24-jarige mandekker. Mustafi werd zodoende één van de duurste verdediger­s uit de Premier League, maar daar probeert hij zich zo min mogelijk van aan te trekken. Gezien zijn prestaties in zijn eerste maanden bij Arsenal, lukt hem dat aardig. “Ik wilde naar Arsenal, de rest was aan de club”, zegt de verdediger in gesprek met de Daily Mirror. “Natuurlijk, mijn prijskaart­je is ongelofeli­jk hoog. En ik weet welke last dat met zich mee kan dragen. Maar ik heb er geen invloed op gehad, dus ik zet het zoveel mogelijk van me af”, aldus Mustafi. Sinds zijn komst is Arsenal ongeslagen zonder tegentreff­ers in de afgelopen drie wedstrijde­n. “We laten zien dat we tot iets groots in staat zijn. Daar geloof ik ook in.”

(VZ)

 ??  ?? Shkodran Mustafi is de duurste verdediger van Arsenal aller tijden. Hij maakte afgelopen transferpe­riode een overstap van Valencia voor 41 miljoen euro. (Foto: Xinhua)
Shkodran Mustafi is de duurste verdediger van Arsenal aller tijden. Hij maakte afgelopen transferpe­riode een overstap van Valencia voor 41 miljoen euro. (Foto: Xinhua)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname