Times of Suriname

Guardiola gaat het voetbal in Engeland veranderen

-

VOETBAL - Na succesvoll­e periodes bij Barcelona en Bayern München, staat Josep Guardiola sinds dit seizoen bij Manchester City volgens Carles Puyol voor zijn grootste uitdaging in zijn trainerslo­opbaan. De speelstijl die Guardiola wil invoeren bij the Citizens is niet gebruikeli­jk in de Premier League, al denkt de oud-verdediger van Barcelona en Spanje dat zijn oude leermeeste­r daar wel in gaat slagen.

“Dit is de grootste uitdaging voor Guardiola, maar ik denk dat hij het voetbal in Engeland gaat veranderen”, zei Puyol woensdag in Engeland bij de lancering van Star Sixes, een nieuw toernooi voor voormalig internatio­nals. “Veel mensen zeggen dat het voetbal anders is in Engeland vergeleken met andere landen. Maar de manier waarop Guardiola werkt, waarbij hij veel druk legt op zijn spelers, zal het voetbal hier veranderen.” Volgens Puyol wordt de grootste uitdaging van Guardiola het veranderen van de directe speelstijl. “Op dit moment is het erg direct in Engeland, met twee sterke mandekkers. Ik kon hier nooit spelen omdat ik te klein ben”, vertelt de oud-internatio­nal van Spanje. “Guardiola wil voetballen van achteruit met een meevoetbal­lende keeper. Dat wil niet zeggen dat ze nooit de lange bal zullen hanteren, want dat zag je tegen Manchester United toen ze scoorden vanuit drie balcontact­en, maar het gaat om de hele stijl. De nieuwe speelstijl is gebaseerd op balbezit en opbouwen vanuit de achterhoed­e.»

Manchester City is het seizoen goed van start gegaan en liep vorig weekend pas tegen Tottenham Hotspur (2-0) tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. “Ik heb zijn invloed op zijn nieuwe team al snel gezien. Hij doet het erg goed. Hij heeft duidelijke ideeën en probeert deze zo goed mogelijk over te dragen naar zijn spelers. Guardiola is de beste trainer waar ik ooit onder gespeeld heb en het doet me goed dat hij nu in Engeland is”, aldus Puyol.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname